Olympische gedoe..

Olympische gedoe..

Vandaag beginnen de olympische winterspelen in Rusland.

Fantastisch dat er veel sporters uit de gehele wereld tegen elkaar gaan strijden om die ene gouden medaille! Jaren van trainen, keuzes maken, een sobere leefstijl leven: alles voor dat ene moment in februari 2014.

Natuurlijk zijn sporters bezorgd om de wereld en hebben zeker een eigen mening, maar niet tijdens de winterspelen. Want dan is een sporter alleen bezig met zijn prestatie.

Het olympische handvest zegt het volgende daarover: “Het beoefenen van sport is een mensenrecht. Ieder individu moet de mogelijkheid hebben om sport te beoefenen, zonder discriminatie van welke aard dan ook en in de geest van de Olympische gedachte. Dit vereist wederzijds begrip in de geest van vriendschap, solidariteit en fair play.” –

De sporters staan de komende weken centraal en zij zullen hun sport gaan uitoefenen volgens dat handvest, er zal geen onderscheid worden gemaakt: zwart of blank, hetero of homo, gelovig of ongelovig enz.

Dus laten wij nu eens ophouden met zeuren over mensenrechten, homorechten, recht op eigen mening enzovoort. Ik ben zelf homo en ik weet dat er in Rusland fouten worden gemaakt op dat gebied of laat ik het anders zeggen: ” Het kan anders”. Maar “dat het anders kan” geldt voor zoveel landen in de wereld. Een dialoog voeren over dat soort zaken moet blijven gebeuren maar of het alleen tijdens de Olympische Spelen moet gebeuren. Nee, het moet altijd!

Let’s the games begin!

1 REACTIE

comments user
Arjan Biesterbosch

En zo is het…waarom nu al die aandacht voor de mensenrechten de rest van het jaar zal het wel niet belangrijk genoeg zijn voor de mensen! Of is het omdat Rutten, koning en koningin gaan en we dat niet kunnen hebben. Laat de dialoog doorgaan ook nu en vooral NA de spelen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: