Rondreis Zuid-Afrika, dag 15

Rondreis Zuid-Afrika, dag 15

Dinsdag 5 augustus

Wij staan weer lekker vroeg op, om 7.30 zitten wij aan het ontbijt, om 8.30 rijden wij weg uit Oudtshoorn. Vandaag is een echte reisdag van ruim 400 km.

Ondanks dat de snelweg misschien iets sneller is, kiezen wij voor de toeristische route over de R62 oftewel Route 62. Nee origineel is het natuurlijk niet maar goed het werkt wel hihi. Als we gaan rijden krijgen wij flashbacks naar onze rondreis door Amerika. Lekkere muziek van de Rolling Stones en Henri heeft op zijn telefoon ook nog een aantal artiesten (Jake Bugg, Brad Paisley, Robert Cray) staan. Ik ken ze niet maar het klinkt goed. Het voelt als een echte roadtrip.

Het weer is goed, er hangt wat lichte bewolking, later wordt de bewolking dikker en rijden wij in de regen. Het is onze eerste echte regenbui deze vakantie. Af en toe wint de zon het nog en zien wij twee mooie regenbogen boven de bergen verschijnen.

image

Route 62, gaat langs allemaal klein dorpjes die min of meer afhankelijk zijn van het verbouwen van fruitbomen en of druiven struiken. In de omgeving zie je veel fruitbomen staan of op de helingen van de bergen zijn de druivenranken te zien. Het is nu nog een kale boel,maar de komende maanden gaat het erg hard, het kan hier zomers (december) wel maximaal 45 graden worden.

In een aantal dorpjes maken wij een stop, zoals in Montagu en Barrydale. In Barrydale ontmoeten wij een Nederlandse vrouw die nu 12,5 jaar in Barrydale woont. Zij geeft balletles aan de kinderen in de omgeving van Barrydale, vooral aan donkere kinderen. Het is een leuk gesprek, vrouw vertelt over haar leven in Zuid-Afrika, binnenkort zal zij te zien zijn in het TV-programma van Robert ten Brink: Love is the Air.

image

image

image

Tegen 15.00 komen wij aan in de bekendste wijnstreek van Zuid-Afrika, Stellenbosch. Ons hotel ligt vlakbij de universiteit van Stellenbosch, een mega complex. Logischerwijs zijn er veel jongeren in de stad, dat geeft een prettige sfeer. Wij worden in onze B&B ontvangen met een kopje thee, ook krijgen wij deze keer opnieuw een gratis upgrade van onze kamer. Dat is al vaker gebeurd deze vakantie. Wij mogen in het hoofdgebouw slapen, de kamer van onze B&B is prima. De inrichting is klassiek met een grenen houten vloeren en grenen meubelen, in de badkamer is een bad en aparte douche. Het bed heeft zelfs vier kussen per bed, dat wordt vanavond een kussengevecht hihi…

Natuurlijk willen wij meer van Stellenbosch zien, dus gauw spulletjes uit onze koffers halen en lekker wandelen door de stad.

Met onze reisgids in de hand lopen wij door het oude gedeelte van Stellenbosch, het lijkt wel of tijd heeft stil gestaan, veel gebouwen uit de 1700-1800 staan er nog steeds. In het verleden is de VOC (Verenigende Oostindische Compagnie)  hier erg actief geweest, dit valt nog terug te zien: De kruidkamer, die nog steeds in Stellenbosch staat. En ook veel gebouwen in Kaap-Hollandse stijl.

image

image

image

image

image

Wij drinken een kop koffie en heerlijk stuk gebak in een leuk koffietent in de stad en daar ontmoeten wij ook weer het andere stel uit Dullstroom ( die vrouw die meezong). Zij hebben volop verhalen van hun ervaringen tijdens de reis, wij delen onze verhalen ook.

image

Met een volle buik lopen wij terug naar onze kamer, daar lezen wij wat, lekker relaxt.

Tegen 19.30 gaan wij weer terug de stad in, dit keer gaan wij eten bij een restaurant in Cubaanse sfeer. Hier komen veel lokale mensen eten, het is er gezellig, ondanks dat het dinsdag is, is het druk. Henri eet vandaag een club burger met kip en rund en voor mij een mandje met kippenvleugels en friet. Lekker simpel maar lekker!

Op de terugweg naar ons hotel lopen wij langs McDonalds en kopen wij daar een sundae ijsje. Ach ik ben als een kind zo blij hihi

Op onze kamers met 4 kussens per bed, drinken wij lekker een kop koffie en wij sluiten de af met een heerlijke glas wijn.

Morgen veel meer wijn en tevens op weg naar Kaapstad, in mijn dromen win ik het kussengevecht van Henri 🙂

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: