Zwanen

Zwanen

Zaterdag 27 december 2014

Ik zou vandaag vrij zijn.. maar helaas moest ik toch nog werken maar gelukkig was het maar een paar uurtjes. Want wij moesten op tijd in het theater zijn voor een speciale voorstelling.

Om 16.30 waren wij bij theater Orpheus want daar kregen wij een rondleiding bij de voorstelling: Swanlake on ice. Ik ben een grote liefhebber van theater maar ik ben geen fan van ballet. Dat gaat voor mij gevoel te langzaam. Maar deze voorstelling met het klassieke stuk genaamd Het Zwanenmeer maar dit keer op gespeeld op een ijsvloer leek ons bieden wel leuk om te zien. Omdat wij Orpheus vrienden zijn, mochten wij een kijkje achter de schermen nemen bij deze voorstelling. Voor deze voorstelling is het podium veranderd in een speciale ijsvloer. De acteurs spelen op hun voorstelling op schaatsen.

Als je het toneel van dichtbij ziet, dan zijn de decorstukken niet veel waard, veel piepschuim en hardboard.  Het is wel interessant om te zien hoeveel decorstukken boven het toneel hangen. Deze decorstukken kunnen via een computerprogramma binnen een aantal seconden worden vervangen voor andere decorstukken.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Na de rondleiding hebben wij in het theaterrestaurant lekker gegeten van een heerlijk buffet, dat is wel lekker relaxen op derde kerstdag hihi.

Om 20.00 begon de voorstelling, het was een ervaring om de acteurs te zien schaatsen op een gladde ijsvloer. Het ging vaak erg snel en de behendigheid van de acteurs was erg goed. In het gehele voorstelling werd niet gesproken, alleen de muziek en het spel van de acteurs vertellen het verhaal. Het decor zag er vanaf onze zitplaatsen ere wel goed uit, blijkbaar doet de verlichting erg veel om het “echt” te laten lijken. De gehele show was erg indrukwekkend om een keer te zien.

Geef een reactie

%d