Hé jij lijkt op Arjen Robben!!

Hé jij lijkt op Arjen Robben!!

Dat kreeg Henri vanavond te horen van niemand minder dan Najib Amhali, hahaha ik kwam niet meer bij.

Eerst even terug naar het begin van deze avond, zaterdagavond 14 maart 2015, wij hadden kaarten gekocht voor een voorstelling van Najib Amhali in Orpheus te Apeldoorn. Wij hadden er zin in, maar wij waren even vergeten dat wij kaarten hadden gekocht voor de 1e rij, dus met gezonde spanning zijn wij naar het theater gefietst. Bij aankomst bleken onze stoelen aan het einde van rij 1 te zijn, met goed uitzicht op het podium.
20150314_200343Najib speelde in Apeldoorn voor de 2e avond op rij, zijn opkomst begon met een strakke rap over zichzelf. De sfeer was gezet, hij werd begeleid door een driekoppige band.

De grappen volgde elkaar snel op, hij zocht veel interactie met de zaal bijvoorbeeld met de negenjarige Thijs. Thijs kreeg binnen 15 minuten uitleg over de bloemetjes en de bijtjes:-). Arme ouders van Thijs, maar Thijs weet nu wel wat “pompen” betekent. Natuurlijk nam Najib weer de Marokkaanse gemeenschap op de hak, maar anderen bevolkingsgroepen kregen de volle laag. Zijn poging om discriminatie op te lossen kreeg veel bijval vanuit de zaal. Natuurlijk was het met een knipoog, maar zijn serieuze boodschap was wel voelbaar.

Ook nam hij ons mee in de wereld van zwangere vrouwen, althans van zijn eigen vrouw. Erg vermakelijk. Zijn imitaties blijven goed, hij wisselt heel makkelijk van Amsterdams naar plat Utrechts, zelf het Zeeuws werd gedaan.

Zijn band had een vrije rol en mocht Najib begeleiden met liedjes. Op het einde van de voorstelling werd de band uitgedaagd om nummers te spelen die vanuit de zaal werden geroepen.

Omdat wij op de 1e rij zaten, kreeg Henri van Najib ook de vraag om een nummer te zeggen. Toen sprak Najib de magische zin; Hé, jij lijkt op Arjen Robben!!. Ik kwam niet meer bij… Henri moest zelfs gaan staan en zichzelf aan de hele zaal laten zien, prachtig!!!

Het was een mooie afsluiter van een leuke, grappige voorstelling. Najib blijft een topper!

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: