Rondreis Ierland, dag 12

Rondreis Ierland, dag 12

Vrijdag 7 augustus  2015

Vandaag worden we wakker met een zonnetje dat in onze kamer schijnt, heerlijk mooi weer!
Wat we hadden verwacht komt uit, de bus vol Duitse toeristen heeft eerder ontbeten dan wij, de ontbijtzaal was een slagveld.

Omdat er niet heel veel is te zien in de directe omgeving gaan we terug richting Galway om Kylemore Abbey te bezoeken. Een rit van 110 kilometer over de inmiddels bekende smalle wegen. Volgens de borden mag je 100. Ik ben best wel iemand die het gaspedaal flink intrapt maar 100 km haal ik bij lange na niet, gemiddeld 65. We doen er inclusief stops dus ruim twee uur over.

Onderweg zien we dat er in de omgeving binnenkort paardenraces zijn, helaas zitten we dan al in Belfast. Paardenraces zijn een traditie en volkssport in Ierland en het had ons leuk geleken om dat mee te maken.

Kylemore Abbey is een landgoed in de omgeving Connemare vlak bij het gelijknamige nationale park. Er staat een huis een kerkje en er is een grote ommuurde Victoriaans ingerichte tuin.

We wandelen eerst naar het kerkje. De man die het huis heeft laten bouwen heeft dit kerkje speciaal laten ontwerpen en bouwen voor zijn overleden vrouw. prachtig gerestaureerd ligt het erbij. Het lukt me om ondanks de drukte een foto zonder mensen erop te maken. Henri houdt een lege kinderwagen op afstand 🙂

We lopen terug naar het huis, waar we een korte film bekijken en enkele gerestaureerde kamers bezichtigen. Het overige gedeelte van het huis is tegenwoordig het thuis van Benedictijnse nonnen, die sinds 1920 hier zijn komen wonen.

Onze magen knorren wat en we lopen richting de tuin. Daar is ook een theehuis waar we een lekker wortelsoepje eten. We lopen wat rond in de prachtig aangelegde tuin en maken een korte wandeling terug naar de ingang.

video van dag 12: 

Als we terug zijn bij ons hotel gaan we, bij wijze van experiment, voor het eerst van ons leven de Primark binnen. In Ierland heet die winkel pennys. We kopen niks:-p.

Bar Square is ons goed bevallen gisteren. En we besluiten ook vanavond daar te gaan eten. Het is een pub waar je, zoals zoveel in Ierland, ook lekker kan eten. De sfeer is er ontspannen sfeer en ze serveren prima eten. Na het eten zoals altijd koffie op de kamer en nog een wijntje. Ik loop wat achter met bloggen dus daar ook wat tijd aan besteed.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: