Rondreis Ierland, dag 20 en 21

Rondreis Ierland, dag 20 en 21

Zaterdag 15 en zondag 16 augustus 2015

Vandaag en morgen een lange reisdag in drie etappes. We doen het rustig aan en vertrekken rond tien uur naar Cambridge om van daaruit het laatste stukje naar Harwich te rijden. Om 23.00 vertrekt de boot naar Hoek van Holland.

Rond half drie zijn we in Cambridge, een levendige oude stad met natuurlijk de beroemde universiteit. We maken een wandeling door het centrum. Vroeger had Cambrigde verschillende types universiteiten, die allemaal zelfvoorzienend waren, dus elke universiteit had haar eigen kapel en binnentuin.

Het is zonnig weer en dus lekker in t-shirt. De stad is net een openlucht museum, mooie oude huizen en universiteitsgebouwen. De historie druipt er vanaf, we hebben te weinig tijd om alles te bekijken. Het is zaterdag en veel universiteiten hebben de zalen verhuurd voor trouwerijen, wij zien in de binnentuin de glazen voor de bubbels al klaar staan. Het is wel een bijzondere plek om hier te trouwen.. dus wie weet ooit:-P


Op de heenweg vanaf de parkeerplaats hebben we een winkel van het merk Superdry gespot, daar willen we ook nog even een kijkje nemen. Ik koop er een paar shirts en Henri een windjack. We sluiten ons bezoek aan de stad af met koffie en een gebakje. Henri neemt weer een cheese cake. Cheese cake hebben we in vele variaties gehad deze vakantie, heerlijk. Onze conclusie is dat Cambridge een verrassend mooie stad is. Een ontspannen laatste uitje van onze vakantie.

Diverse mensen hebben vreemd naar de munten waarmee we een plattegrond, ijsje en entree voor een college hebben gekocht. Bij de parkeergarage blijkt waarom, we hebben met Ierse ponden betaald 🙂 En die accepteert een automaat niet, lol.

Nu snel door naar de boot. Dat is nog anderhalf uur rijden, het inchecken gaat traag en voor we op de boot zitten is het half tien. Ons laatste vakantie diner op de boot, drie gangen met een lekker flesje Chianti. We hebben weer een buitenhut en bij het ontwaken kunnen we de haven van Rotterdam aan ons voorbij zien glijden. Nadat we van de boot zijn gegaan is het anderhalf uur rijden en rond 10.30 zijn wij weer thuis.

Ik heb in totaal 4000 km gereden en dat is exclusief de overtocht met de veerboten. Ierland heeft ons verrast met haar prachtige landschappen, oude kastelen en mooie huizen. Het weer was af en toe wat aan de natte kant, maar het heeft ons niet gehinderd om dit prachtige land goed te kunnen bekijken.

Leuk dat jullie ons gevolgd hebben en wij hebben nu al wat nieuwe vakantiebestemmingen in ons hoofd zitten maar ik ga nu eerst de wasmachine aanzetten… lekker, wij zijn weer thuis:-)

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: