Amsterdam meets the Boefjes

Amsterdam meets the Boefjes

Zaterdag 19 december 2015

Mijn vader had het al een aantal malen aan ons gevraagd: Wanneer gaan wij met ons allen naar Amsterdam?

Het was even zoeken naar een datum maar zaterdag 19 december kon iedereen. Er was nog geen programma bekend.. dat gingen wij in Amsterdam bekijken.

Om 10.00 waren in Amsterdam, auto bij de Amsterdam arena geparkeerd, vervolgens gezorgd dat iedereen een ov-chipkaart kreeg. Want wij zijn vandaag met negen personen, de gehele familie Boeve inclusief aanhang, gezellige boel!

Met de metro waren wij zo in het centrum van Amsterdam, eerst maar ff koffie drinken in een café. Daar hebben wij het programma bepaald: rondvaartboot, bezoek aan de Noordermarkt en shoppen. Ondanks dat ik nu al verschillende malen een rondvaart boottocht heb gemaakt door de Amsterdamse grachten, blijft het mooi om te bekijken. Het vervelend echt nooit om de prachtige 17e eeuwse pakhuizen te zien.

Mijn vader bezoekt regelmatig Amsterdam en heeft ondertussen wel in de gaten wat leuk is om te bekijken. Helaas kan hij het niet altijd goed vinden naar samen hebben wij de Noordermarkt gevonden. Wat een leuke markt, veel verse mooie producten en leuke kraampjes met verrassende producten: Henri heeft er nog een nieuwe pet gekocht en de quiche smaakt erg lekker.

Om 14.00 waren wij weer terug in de Kalverstraat en toen hebben wij ons opgesplitst want winkelen met 9 man is teveel van het goede. Henri en ik zijn samen op pad gegaan, het was leuk om samen te shoppen. Wij zijn goed geslaagd met nieuwe schoenen en broeken. Op het verzamelpunt was iedereen om 16.00 weer aanwezig, vervolgens zijn wij de Bijenkorf ingedoken. Het was uiteraard een drukke boel, zo’n zaterdag voor de kerst, hihi. Henri heeft nog een nieuwe jas kunnen kopen, gelukkig was de Sale begonnen😊.

Onze magen begonnen de knorren, dus mijn vader wist een leuke eettent, dat bleek ook zo te zijn. Het was een prima afsluiter van een leuke dag.

Om 2130 waren wij weer terug in Wapenveld. Pa bedankt voor een leuke dag, ik zeg binnenkort weer😇.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: