Kerst 2015

Kerst 2015

Vrijdag 25 december 2015

1e Kerstdag:
Vanmorgen ging de wekker vroeg, snel douchen en ontbijten, om 9.20 waren wij in Wapenveld. Henri had besloten om mee te gaan naar de kerk, Top van hem. Het was een mooie dienst, met een gelegenheidskoor en begeleiding van twee trompetten. Er was veel zang en de preek had een dubbele laag en was voorzien van actualiteit, Mooi om zo de dag te mogenbeginnen.

Na de kerkdienst bij pa en Greet koffie gedronken en mijn vader had zich uitgesloofd qua eten. Lekkere soep en gebraden konijn, mmmm.

Tegen 14.00 waren wij weer thuis en zijn wij begonnen met de voorbereidingen van ons diner voor vanavond en en het diner van morgen.

Henri heeft een heerlijke mini kerstdiner gemaakt, met mango/wortelsoep, zeeduivel als tussengerecht en het hoofdgerecht was een wildstoofpotje en sorbetijs na. Het was erg lekker maar toch hebben wij de witlof van Henri z’n ouders gemistšŸ˜Š.

Zaterdag 26 december 2015

2e Kerstdag
Henri was al vroeg uit de veren, hij was al druk met de voorbereidingen voor het zesgangen diner voor vanavond. Wij zijn er al een aantal weken mee bezig, het menu samenstellen en het voorkoken. Maar alle ingrediĆ«nten zijn in huis, nieuwe wijnglazen gekocht, zelfs een nieuwe eettafel maar helaas kunnen wij deze kerst nog niet gebruiken. Er kan dus worden gekookt, dat is Henri z’n ding.

Ik heb tijdelijk mijn oude beroep weer opgepakt; gastheer. Tafel ingedekt, menukaarten, wijn uitgezocht, bestek klaargezet enz.

Om 15.00 arriveerde mijn vader en zijn vriendin en mijn broer met zijn gezin. In totaal waren wij met acht personen. Om 16.30 gingen wij aan tafel, Henri had alles goed onder controle en de verschillende gangen gingen soepel de keuken uit. De gerechten vielen goed in de smaak bij onze gasten…het was erg gezellig. De X-mas crackers vielen ook in goede aarde, altijd leuk om met elkaar een spel te spelen. De heerlijke port die ik van mij collega’s heb gekregen smaakte erg goed bij kaasplankješŸ˜€šŸ˜€šŸ˜€

Het was een top avond!!! Alle credits voor Henri en zijn kookkunsten!!!

Geef een reactie

%d