Wintersport 2016

Wintersport 2016

Februari-maart 2016

Wat hebben wij een super wintersport vakantie gehad!!!

De heenreis verliep voorspoedig, hier en en daar een kleine file maar geen grote vertraging opgelopen de navigatie heeft weer goed zijn werk gedaan, binnen 10,5 uur kwamen wij aan in Zell am See. Wij hebben elkaar afgewisseld met rijden en deze keer hebben wij geprobeerd om zoveel mogelijk op aardgas te rijden en dat lukte goed.

Deze keer had Henri besloten om ons vertrouwde hotel Lebzelter niet te meer boeken maar hij heeft gekozen voor een appartement genaamd Fisken. Het was een erg ruim appartement voor ons tweeën en was van alle gemakken voorzien zoals bvn-tv. Prima keuze van Henri. Tijdens het halen van onze boodschappen werden wij ondanks onze nieuwe ski-jassen toch herkend door Anthony, de ski-leraar die mij in de voorgaande jaren les heeft gegeven. Het voelt een klein beetje als thuiskomen hihi.

Zondagmorgen hebben wij onze skispullen gehuurd en ik heb voor mezelf twee dagen les geboekt, ff de basis skills weer onder de knie krijgen. Rond 10.00 waren wij boven op de piste, henri ging zijn eigen weg. Ik ging naar mij skiklas, Anthony mijn skileraar deelde mij zonder dat ik voor hoefde te skiën. Wel logisch aangezien ik nu voor 4e jaar les van hem krijg.

Ook in de skiklas zaten bekenden van vorig jaar, ik word weer herkend hihi. Het skiën ging op de 1e dag prima, ik had al gauw de slag weer te pakken en met opmerkingen van Anthony kon ik mezelf weer verbeteren. Rond 15.30 was ik klaar en ben ik samen met Henri een dalafdaling gedaan vanaf het Mittelstation. Het was een prima eerste ski dag. Henri heeft voor ons een lekkere pasta maaltijd gemaakt, uiteraard met een wijntje erbij.

Maandag heb ik weer les gehad, nu veel geoefend op het gebied van techniek. Het was prima weer, lekker een waterige zonnetje maar in de middag kwam er wat mist bij. Maar het skiën leed er niet onder. Om 15.00 heb ik afscheid genomen van de skiklas en heb mezelf getrakteerd op warme chocolademelk met apfelstrudel… het is toch vakantie hè. Henri kwam daarna ook snel beneden en samen wij met de skilift naar het dorp gegaan. In ons appartement hebben wij lekker gerelaxt, even de oogjes dicht doen op de rode banken.

Dinsdag
Vandaag zijn wij samen wezen skiën, dat was erg leuk. Ik kon Henri goed bijhouden, de lessen hebben effect gehad. Wat is wintersport toch super: lekker in de buitenlucht, zonnetje erbij. Wij hebben veel afdalingen kunnen doen, maar wel op een mooi tempo. Wij komen nu al verschillende jaren in Zell am See maar blijkbaar hebben wij nog niet alle restaurants op de piste gehad ook wel Almen genoemd. Want wij hebben voor onze lunch een stop gemaakt in nieuw restaurant: een lekkere spinazieknodel voor mij en Henri had een witte wijn risotto. Goed eten en keer wat anders dan een goulashsoep😊. Het was een Top dag.

Woendag
Wij hebben de skibus genomen naar Kaprun, het hoger gelegen skigebied met gletsjers. De skibus zat helemaal vol en uiteraard zijn het de Nederlanders die weer lopen te klagen: “pff, het is best ver” of ” de buschauffeur kan echt niet rijden”. Het is vermakelijk om te zien hoe een groep zich kan afsluiten van de gehele bus door tegen elkaar te zeuren hihi.

Rond 10.30 komen wij bovenaan en zien dat de werkzaamheden van vorig jaar zijn afgerond, de gletsjer-jets 3 en 4 zijn in gebruik genomen. We kunnen nu helemaal naar boven komen zonder gekke trekkenliften en de langzame grote gondel. Een mooie verrijking voor dit skigebied. Het weer is prachtig, de hele dag schitterend weer gehad, ondanks de hoogte van meer dan 2500 meter is de temperatuur maar 2 graden onder nul. Wij skiën lekker de hele dag door en maken volgens de skiapp vele kilometers, ik verbreek mij snelheidscore van 54 naar 74 km p/u. Altijd leuk! Tijdens de lunch kies ik voor kaisermachen met lekker bosvruchten saus. Lekker in het zonnetje achter het glas, genieten hoor. Moe maar voldaan komen wij rond 16.30 weer terug in ons appartement. Ff wat boodschappen gedaan zodat Henri weer lekker kan kokkerellen, glaasje wijn erbij. Proost op het goede leven.

Donderdag
Ik doe de gordijnen open, alles is wit buiten, het heeft de hele nacht gesneeuwd, vanuit ons appartement kunnen wij de berg niet zien. Hij is helemaal onder de bewolking bedekt. Henri heeft lekkere broodjes gekocht voor het ontbijt… Lekker wakker worden. Wij besluiten om deze dag niet gaan skiën, de vooruitzichten zijn slecht voor deze dag. Na de koffie gaan wij wel naar buiten, voor een wandeling om het meer heen. Het is prachtig lopen door het witte landschap, Henri kan mooie foto’s voor zijn fotoclub maken. Het wordt een wandeling van 16 km, langs het meer en het laatste stuk gaat door een natuurgebied heen. Terug in het dorp doen wij een verlate lunch bij een van de vele restaurants die Zell am See rijk is. We lopen door het centrum van Zell am See, bezoeken nog wat winkels. Terug in ons appartement zijn wij beiden lekker moe en voldaan van onze wandeling, dus als wij op de bank gaan liggen zakken langzaam onze ogen dicht.

Maar wij kunnen niet lang blijven liggen want om 18.30 nemen wij de bus naar een skilift die net buiten Zell am See ligt. Deze skilift brengt ons naar een restaurant bovenop de berg. De skilift en het restaurant zijn speciaal open ter gelegenheid voor het evenement genaamd ‘The Red Curve’. Het is een evenement ter promotie van Oostenrijkse wijnen. Wij genieten van onze 7-gangen menu met heel veel wijnen. Wij krijgen extra veel wijn omdat wij aan een tafel zitten met mensen uit Oostenrijk die bekenden zijn van de Oostenrijkse wijnboeren. Ik ben de tel kwijt geraakt qua glazen maar ik geloof een glas of 11… Het eten was prima, vooral voor Oostenrijkse begrippen. Het was erg gezellig met onze tafelgenoten hihi. Om 23.30 nemen wij de skilift naar beneden, bij gebrek van een taxi gaan wij lopend naar ons appartement. Het is een wandeling van 2 à 3 km, wel lekker om ff bij te komen van alle drank hihi. We vallen snel in slaap, wel logisch😀.

Vrijdag.
De lucht is weer opgeklaard, we mogen weer skiën, helaas onze laatste dag. We gaan snel op pad, maar ik voel mij niet fit. In de skilift voel ik de gondel bewegen… de drank van gisteren heb ik nog niet verwerkt… gelukkig kan ik wel gaan skiën. Langzamerhand ga ik mezelf steeds beter voelen en wij skiën lekker door en maken vele tripjes. Het weer is lekker en wij hebben het goed op deze laatste skidag. Tegen 15.00 maken wij onze laatste afdeling. Wij leveren onze skispullen in, halen wat boodschappen voor onze terugreis. Ook deze keer gaan wij lekker uit eten, deze keer bij Indiaans restaurant. Het is lekkere afsluiting van onze ski week.

Zaterdag
Wij verlaten Zell am See om 6.00, de terugreis verloopt prima, Henri en ik wisselen elkaar af. Ook nu worden wij weer om de files heen geleid. De auto doet goed zijn werk en heeft voldoende vermogen om lekker 200 km op sommige stukken te gaan rijden. Wat een positief verschil met onze vorige Audi. Wij komen zonder grote vertraging rond 1600 aan in Apeldoorn.

Wij hebben nogmaals een super week gehad!!

februari-maart 2016

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: