Pasen 2016

Pasen 2016

Zondag 27 en maandag 28 maart 2016

1e paasdag
Mijn vader heeft ons uitgenodigd om gezamenlijk naar de kerk te gaan. Nou is dat voor mij niet zo bijzonder omdat ik al regelmatig ga. Maar deze keer nam Henri de uitnodiging van mijn vader aan. Mooi dat hij mee ging! Het was een mooie kerkdienst, die Henri deed nadenken over Pasen. Het Paasverhaal is natuurlijk de ultieme basis van geloven. Het sterven en de opstanding van Jezus.

Na de kerkdienst hebben wij bij mijn vader koffie en de lunch genuttigd, in samenzijn met de vriendin van mijn vader en mijn broer met zijn gezin. Het was gezellig en wij hebben extreem hard gelachen met elkaar. Mooi!

Helaas moesten wij weer snel terug naar Apeldoorn, omdat wij kaarten hadden voor de musical van De Tweeling. Deze musical vertelt het verhaal van twee zusjes die opgroeien rond de 2e wereld oorlog, maar door het lot groeien ze niet samen op maar afzonderlijk van elkaar. Door de oorlog moeten zij keuzes maken die later grote gevolgen bleken te hebben. Het is een prachtige musical die de film doet vergeten. De liederen zijn pakkend en voeren je mee in het verhaal. Ook het effect om bepaalde scènes in een soort van spiegelbeeld op te voeren geeft de voorstelling diepte en laat de twee afzonderlijke wereld van de twee zusjes goed ervaren.

image

Het is een mooie voorstelling om te zien, ondanks de 2e wereld oorlog nu al ruim 70 geleden is, blijft het fascinerend om te ervaren; Keuze maken: je kunt pas achteraf zeggen of een keuze de juiste blijkt te zijn.

De rest van 1e paasdag stond vooral in het teken van de voorbereiding van de brunch die wij morgen gaan houden voor de familie van Henri. Uiteraard was Henri erg druk met bakken van diverse lekkernijen.

2e paasdag
Niets uitslapen want om 11.00 komt de familie brunchen, dus om 8.00 ging de oven aan, eieren koken en de tafel dekken. De voorbereidingen verliepen voorspoedig en wij waren op tijd klaar. Het bezoek was ondertussen ook gekomen, wij hebben lekker gebruncht. Henri had het volgende voor ons klaargemaakt: eigengemaakte vruchtenbrood met spijs, verse eiersalade, quiche Loraine ook zelf gemaakt aangevuld met verse brood uit de oven. Verse geperste jus d’orange en prosecco maakte het af, de tafel was lekker vol met allerlei soorten beleg en er waren zelfs kleine kuikentjes hihi. Deze keer had ik ook weer de speciale kokers gekocht deze waren gevuld met bijzondere spreek, papieren kroontje en het spelletje: raad wie ik ben. Altijd goed voor grappige momenten voor jong en oud.

Wij hebben het goed en leuk gehad, lekker met elkaar gebabbeld en dat alles aan onze nieuwe tafel. Ook deze keer kreeg ik weer wat vragen over het geloof van Ravi en Vico (neefjes). Het blijft lastig om het Paasverhaal goed uit te leggen aan deze jongens. Wat het is natuurlijk een bizar verhaal.

Jezus wordt gekruisigd door de joden, de weg naar zijn dood wordt een lijdensweg. Het lijden deed hij voor onze zonden, zodat wij opnieuw konden beginnen. Dat is erg bijzonder en prachtig!!! “Want kun jij opnieuw beginnen met een persoon die jou iets heeft aangedaan?” Maar onze geloof wordt met Pasen nog verder op de proef gesteld want drie dagen na het overlijden van Jezus, is zijn graf leeg. Jezus is opgestaan uit de dood!

Samengevat: wij hebben een mooi paasweekend gehad.

1 REACTIE

comments user
Klaas Breunis

Top verslag!

Geef een reactie

%d