Kinderen

Kinderen

Maandag 18 april

Ik moest vandaag naar het hoofdkantoor van Vodafone te Amsterdam, voor een bijeenkomst om bepaalde processen te helpen verbeteren.

Aansluitend heb ik een bezoek gebracht aan twee vrienden van ons, zij wonen al jaren in Amsterdam, eerst in IJburg maar onlangs zijn ze verhuisd naar Amsterdam Oost, meer in het oude gedeelte van Amsterdam. Deze verhuizing hebben zijn speciaal gedaan omdat ze onlangs papa zijn geworden van hun dochter.

Maar homo’s kunnen toch geen kinderen krijgen? Ja de wereld veranderd… in mijn omgeving zie ik steeds meer dat homo’s besluiten om kind te nemen. Het blijft natuurlijk erg bijzonder om een klein mensje op deze aarde te mogen zetten en vervolgens met trots te kunnen zeggen:

Ik ben papa!

Alleen zijn er wellicht mensen die hier kritisch over kunnen denken, ik ben zelf ook iemand die moeite heeft/had om zo’n grote beslissing te nemen. Voor homo’s is het krijgen van een kind natuurlijk niet volledig natuurlijk. Er zijn verschillende vormen om een kind te krijgen zoals adoptie, draagmoederschap, pleeggezin of co-ouderschap.

Onze vrienden hebben gekozen voor co-ouderschap, ze zijn bewust gaan verhuizen om zo dichtbij de moeder te gaan wonen. Met als doel: hun dochter groeit op in haar eigen omgeving, zij kan makkelijk naar haar moeder of naar haar vaders gaan. Het gezamenlijk besluit om een kind te nemen, klinkt natuurlijk erg zakelijk. Maar misschien is dat juist wel een juiste beslissing om zo een kind te mogen krijgen. Een kind op deze wereld zetten moet zeker voortkomen uit liefde voor elkaar maar je moet ook kinderen een omgeving kunnen geven waarbij ze kunnen opgroeien in alle rust en stabiliteit en bepaalde vorm van zekerheid.

Ik vond het prachtig om hun dochter vast te mogen houden. Het was een prachtig om te zien hoe twee trotse vaders zoveel over kunnen hebben voor hun kind. Wellicht kunnen er bepaalde hetero stellen daar eens bij stil staan als ze gaan besluiten om te gaan vechten voor hun kinderen tijdens een (vecht) scheiding.
image

Liefde moet de basis zijn voor je kind, aangevuld met gezond verstand. Ik wil zelf geen kinderen omdat ik geniet van mijn vrijheden zoals een fulltime baan, vakanties, theaterbezoeken, enzovoort. Wellicht ben ik gewoon bang om geen goede vader te kunnen zijn, want een kind blijft je hele leven jouw kind dat is een grote verantwoordelijkheid.

Daarom heb ik veel respect voor ouders die vanuit liefde en gezond verstand besluiten om een kind te nemen, het moet je ook wel worden gegund. Want helaas is kinderen krijgen niet voor iedereen weggelegd

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: