Rondreis Iran dag 1

Rondreis Iran dag 1

Zaterdag 16 juli 2016

Gisteren was ik vrij, lekker bezig met de laatste voorbereidingen voor onze rondreis in Iran. Maar ik was gespannen, onrustig; natuurlijk is onze aanstaande rondreis iets anders dan vorige rondreizen. Mede door een aantal beperkingen zoals geld kunnen pinnen in Iran want dan kan namelijk niet en zo zijn er nog wel meer beperkingen die zorgen dat een controlefreak zoals onrustig wordt😀.

Maar ik heb in een relaxtempo mijn dingen gedaan: wassen, strijken, cameratas en koffer ingepakt. Ik heb bij mijn vader even een broodje gehapt. Hij had speciaal luxe broodjes gekocht, lief hè. Savonds zijn Henri en ik naar Henri z’n ouders gegaan. 

Rond 2200 waren wij thuis en toen kwamen  de eerste meldingen van een opstand van het leger in Turkije. Ohw dat ziet er niet goed uit… Want wij hebben een overstap in Istanbul. Ik ben het nieuws blijven volgen terwijl ik ook nog de laatste dingen pak. Blijkbaar was mijn onrustig niet alleen van praktische aard maar speelde er anderen grotere dingen. Ik ben wel gaan slapen, maar erg onrustig want ik was al 05.15 weer wakker.

Ik heb direct gekeken op mijn telefoon en Google now gaf mij al een pushbericht: vlucht geannuleerd! Djoser (reisorganisatie) had ook al gemaild, kom alsnog maar naar Schiphol. Dan gaan wij kijken welke mogelijkheden er zijn.

Henri werd even later ook wakker, hij was  ook niet echt verbaasd dat onze vlucht geannuleerd is. Wellicht kan het vliegtuig niet vertrekken uit Turkije om zo op tijd te zijn in Nederland.

Maar om 8.00 zijn wij met de trein vertrokken naar Schiphol. Hopelijk lukt het Djoser om een vlucht te regelen zodat wij onze rondreis door Iran op tijd te kunnen laten beginnen. Ik denk wel dat het een lange dag wordt qua wachten…

Wordt vervolgd😐🤔

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: