Rondreis Iran, toelichting

Rondreis Iran, toelichting

Internet is beschikbaar in Iran maar het wordt wel gecontroleerd door de overheid. Er zijn vele regels in Iran die te maken hebben met het geloof oftewel het moslim zijn. 

Zo moeten dames altijd gesluierd zijn, ze mogen alleen hun hoofddoek af doen als binnenhuis zijn. Alle dames van onze groep hebben zich uitgeleefd door verschillende kleuren hoofddoeken aan te schaffen. Het is een prachtig gezicht.

Maar even terug naar het internet, internet is volgens de regels in Iran een negatieve bron qua informatie, op het gebied van seks, geloof of media. Dus veel sociale platformen zijn geblokkeerd zoals Facebook, twitter, algemeen dagblad maar ook wordpress. Om mijn berichten te kunnen delen maak ik gebruik van wordpress, wanneer je deze site bezoekt dan krijg je pagina te zien met Iranese teksten en aftelklok. Vervolgens gaat de website offline. Ik kan dus geen foto’s uploaden via mijn laptop. Gelukkig  kan ik wel via mijn mobiele wordpress app mijn dagverslag met jullie delen. Blijkbaar is het systeem niet waterdicht, want instagram werkt ook qua delen van foto’s.

Nou hoor ik julie denken dat zet jij je foto’s toch op je mobiele telefoon, helaas maken wij teveel foto’s en het kost ook gewoon teveel tijd. Daarnaast zijn snelheden te langzaam, dus jullie houden onze foto’s te goed.

Wij kunnen jullie likes/reacties op Facebook ook niet lezen, jammer genoeg maar wel blijven liken hoor of anders een bericht achterlaten op hanserikboeve.com dat kunnen wij wel lezen. 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: