Rondreis Iran, dag 11

Rondreis Iran, dag 11

Dinsdag 26 juli 2016

Vandaag weer een flinke reisdag naar Kerman. Onderweg passeren we kilometers grote pistache plantages. We stoppen kort voor een foto.

Op het warmste deel van de dag komen we aan bij ons hotel. Ook hier weer een pijl die wijst in de richting van Mekka in De kamer. Bijna alle hotels waar we hebben geslapen is zo’n pijl te vinden.

We gaan direct uitgebreid lunchen en daarna kort rusten. Tegen de avond gaan we naar het centrum en bezoeken de Jame Moskee en de bazaar. De bazaar hier biedt weer veel interessant fotomateriaal.

In Kerman wonen veel afgaanse vluchtelingen en dat zie je ook in het straatbeeld. Henri raakt kort aan de praat met een student Engels die zegt gids te willen worden. We drinken wat in een theehuis dat enigszins toeristisch is. Het theehuis is gevestigd in een oude hamam. Er wordt muziek gespeeld, verschillende mensen hebben de neiging om te dansen. Dat is echter not done, klappen mag wel. We besluiten vervolgens om met kleine selectie van onze groep verder te gaan lopen op de bazaar en een broodje falafel te eten. We lopen met zes personen naar het hotel terug, een wandeling van 3 km, de temperatuur is al wat aangenamer. Onderweg schreeuwt een Iranier uit zijn rijdende auto

fuck off!

Niet iedereen is blij met toeristen, soms is de haat tegen de westerse wereld groot door soms wel begrijpende redenen.

Terug in het hotel krijgen we thee en columpeh koekjes, dat zijn biscuits gevuld met dadelpasta.

Geef een reactie

%d