Rondreis Iran, dag 13

Rondreis Iran, dag 13

Donderdag 28 juli 2016

Vannacht een aantal keren wakker geweest. Een lakenzak is echt niks voor mij. Ik voel me net een wokkel als ik erin lig. Warm, weinig privacy, naar buiten voor de wc en een zeer matige douche maken het verblijf bij een familie thuis niet bepaald tot een luxe. Oke, we hebben een indruk hoe van hoe een Iraans gezin woont, in een kale ruimte zonder meubels met Perzisch tapijt op de vloer. Het ontbijt is karig. Henri smult van de verse lokale dadels. Dit was een gevalletje eens maar nooit weer 🙂

Het is ook al vroeg weer erg warm. We gaan vandaag terug naar Kerman. Onderweg lunchen we in Rayen. Daarna bezoeken we Het kasteel Arg-e-Rayen. Sinds het door een aardbeving in 2003 verwoeste Bam is Rayen meer in trek bij toeristen. Hoewel Bam vier keer zo groot is geeft dit kasteel een goed beeld van de geheel in leem gebouwde citadel. Rayen is deels gerestaureerd en circa 40ha groot en wordt klein Bam genoemd. Optioneel hadden wij ook naar Bam kunnen gaan, maar dan op eigen gelegenheid: een gehele dag met een taxi onderweg door een hete woestijn en dan zie je veel ingestorte gebouwen…

Een van de reisgenoten is haar portemonnee kwijt en we gaan eerst even terug naar de tuin waar we gisteren waren om te vragen of ze iets gevonden hadden, helaas voor haar.
Onze volgende stop is het mausoleum van Shah Ne’matollah Vali In Mahan. Er zijn heel veel mausoleums in Iran. Deze is in 1436 gebouwd en groots opgezet.
Na Het bezoek rijden we door naar het hotel. We besluiten er een relaxt avondje van te maken en halen wat eten bij de buurtsuper.

1 REACTIE

comments user
Alida

Hilarisch..gevalletje van 1 keer en nooit weer😂ps.bam is wel erg mooi om te zien althans op het plaatje google..

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: