Rondreis Iran, dag 14

Rondreis Iran, dag 14

Vrijdag 29 juli 2016

Het is vandaag de start van onze derde week van onze rondreis door Iran, wij gaan nu op weg naar Shiraz.

Dat is een van de hoogtepunten van de reis. Letterlijk vrij hoog gelegen en een van de groenste steden van Iran. Eerst nog wel even bijna 600km in de bus. De langste reisdag van de vakantie. Vertrek om stipt half 8. We stoppen alleen voor de noodzakelijke dingen en hopen om 18:00 uur in het hotel aan te komen.

De eerste stop is bij wat winkeltjes. Hier doen we inkopen voor de lunch. We lunchen in Neyriz. Er is een groot park met veel schaduw plekken. We nuttigen onze broodjes met chocopasta, fruit en vruchtensap op een bankje onder de bomen. Er zijn ook veel Iraanse families. Dus ook weer wat kennismaken en foto’s nemen van elkaar. Na de lunch doen we nog wat oefeningen op de diverse gym toestellen in het park.
Vanwege een feestdag zijn morgen alle bezienswaardigheden in Iran gesloten. Daarom overmorgen naar Persepolis en morgen een vrije middag in Shiraz. Om meer van Shiraz en Isfahan te kunnen zien doet onze reisbegeleider een voorstel om het programma aan te passen. Dat leidt tot een flinke discussie in de bus. Niet iedereen vindt het een goed idee, dus houden we ons netjes aan het reisschema.
We rijden verder, dwars door het Zagros gebergte. Onderweg passeren we een vallei met vijgenbomen. Ik slaap ontzettend veel in de bus :-). Tussen het slapen door is er gelukkig genoeg te zien. Genieten van de vergezichten.

Ons valt op dat in Iran bij veel tankstations ook cng kan worden getankt. Voor onze Audi kan dat in Nederland maar op een beperkt aantal plekken.

Vlak bij Shiraz maken we nog een laatste stop bij een zoutmeer. Het meer staat droog en wordt gevoed door twee seizoensrivieren. De bodem is bedekt met een bros laagje zout. Door bacteriën kleurt het soms rood.

Morgen is alles gesloten dus gaan we bij aankomst direct op pad naar het graf van de Iraanse dichter Hafez. Onderweg brood gekocht bij een bakkerij voor het avondeten, super lekker vers en nog heet van het bakken.

Het is een drukte van jewelste bij het graf. Iedereen maakt foto’s en geniet. wat een relaxte sfeer. We maken veel foto’s en hebben leuke ontmoetingen met iraniers. Wij voelen ons popsterren, wij vaak worden op de foto gezet. Tot besluit drinken we thee in tuin, wij lopen vervolgens voldaan terug na ons hotel.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: