Rondreis Iran, dag 18

Rondreis Iran, dag 18

Dinsdag 2 augustus 2016

Vanochtend vroeg vertrekken we richting Isfahan, een van de hoogtepunten van de reis. We komen rond 14:30 uur aan en rijden via een van de monumentale bruggen over de droogstaande Zayandeh rivier de stad in. We bezoeken de Kelisa-ye Vank kathedraal in de Armeense wijk.

De Vank kathedraal heeft een mooi interieur met vele fresco’s gecombineerd met islamitische decoratie.

In het bijbehorende museum wordt de Armeense genocide herdacht. Slecht een klein aantal landen, waaronder Nederland hebben deze gruwelijke gebeurtenis erkent. Ruim anderhalf miljoen Armeniërs zijn destijds vermoord door de turken, een deel is gevlucht naar Iran. In het museum komen we twee jongens uit Irak tegen die drie jaar geleden zijn gevlucht voor de Amerikaanse bombardementen.

Op weg naar het hotel passeren we de Khajou brug voor een mooie fotostop. Ik ga in het midden van de rivier staan, want de rivier is helemaal droog.

Na wat relaxen op de kamer gaan we richting het centrale Naqsh-e Jahan of Imam plein. Na wat rondstruinen nemen we een drankje en genieten van de mensen, wederom snel contact. Een brutaal meisje van 9, een marinier en een zeer goed Engels sprekend tienermeisje.

Ook een Nederlands meisje spreekt ons aan, ze komt jaarlijkse hier en is op stap met haar nichtje. Iedereen wil weten hoe we het vinden.

We struinen wat over de bazaar en gaan eten in een tentje waar we de enige gasten zijn. Gelukkig worden wij goed bediend, het zijn twee mannen van rond de 60 jaar, al gauw noemen wij ze “Buurman & Buurman”.

Het eten smaakt heerlijk en al snel komen er meer gasten bij.

Geef een reactie

%d