Naardermeer

Naardermeer

Zondag 22 januari 2017,

Vandaag heb ik besloten om te gaan wandelen in Naarden, rondom het Naardermeer. Om 11.30 ben ik gaan lopen, het weer was fantastisch, helaas was ik mijn muts vergeten dus af en toe was het wat koud aan mijn oren.

Ik heb een leuke dag gehad, de wandeling was erg divers, verschillende landschappen gezien maar altijd was het Naardermeer centraal. Ondanks de waarschuwingen om het ijs niet op te gaan, werd er veel geschaatst. Geweldig om te zien, ik ben na wat aarzeling ook het ijs op gegaan. Het ijs kraakte wel en het was wel spannend, hihi.

Je maakt makkelijk contacten als je alleen wandelt. Zo kwam ik een man tegen, wij raakten aan de praat: hij was aan het trainen om later dit jaar 5 weken in Spanje te gaan lopen naar Santiago de Compostela. Het was een leuk gesprek, hij worstelt met een aantal veranderingen binnen zijn eigen bedrijf en was op zoek naar nieuwe inzichten. Vandaar zijn ambitie om te gaan wandelen in Spanje. Mooi dat iedereen zijn eigen ideeën heeft om te gaan wandelen maar het motto: hoofd leeg maken speelt wel vaak een grote rol.

In totaal heb ik 22 km gelopen, het was wel een pittige wandeling omdat ik veel over onverharde wegen heb moeten lopen, veel paden waren erg drassig en modder. Dus het was af en toe blij dat ik glij, gelukkig zonder ongelukken. Maar het lopen in de natuur is geweldig, met altijd de kans om dieren te zien zoals deze keer: roodborstje, grijze en witte reigers, zwanen, weer een kiekendief, ganzen enzovoort.

Ik heb weer genoten, op naar een volgende wandeling.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: