Disneyland Paris

Disneyland Paris

Maandag 11 oktober t/m 14 oktober 2021

Wij laten Parijs achter ons, wij hebben nog niet alles gezien in Parijs. Maar het is goed zo, wellicht komen wij nog een keer terug naar Parijs stad. De komende dagen zijn wij in Disneyland Parijs, lekker weer kind zijn. De trip naar Disneyland was een cadeau voor Martijn zijn verjaardag, dat heb ik gegeven in 2019 geloof ik. Maar ik moest eerst afstuderen en toen kwam Covid-19. Maar eindelijk kon ik Martijn zijn cadeau echt geven.

Wij komen rond 11.00 aan bij Disneyland, wij gaan direct het park in en zullen dat tot en met donderdagmiddag blijven doen. Wij slapen bij het naastgelegen Disney’s Davy Crockett Ranch, daar staan een soort van luxe stacaravans. Prima plek om te slapen. Ik heb al eens eerder een bezoek gebracht aan Disneyland maar dat was in Amerika, ik geloof in 2006. Een lange tijd geleden dus, hierdoor heb ik niet alles meer helder.

Maar 1 attractie was ik nog niet vergeten: The Twilight zone Tower of Terror. Ondanks dat ik het in 2006 een verschrikkelijke ervaring vond, besloot ik mij niet te laten kennen en ging ik samen met Martijn deze attractie weer in. Ik ben nu voorgoed genezen. Hoe werkt deze attractie: je loopt een groot gebouw in, het gebouw is overgenomen geesten en alleen de personeelsliften werken nog maar. Je neemt plaats in deze personeelsliften (je zit in een soort kooi met banken) en vervolgens praat er een geest (hologram) tegen jou en die moet je volgen.. daarna schuift je kooi naar achter en maak je meerdere keren een vrije val in een complete donkere liftschaft. Af en toe gaat er op het hoogste punt een luik open, dan kijk je uit op het park en voordat je kunt kijken ben jij alweer aan het vallen in het donker. Mijn hartslag ging naar 142… nooit meer ga ik daar in.

Gelukkig is Disneyland niet alleen maar heftige attracties, voor jong en oud is er iets te vinden. Het bijzondere aan Disneyland is dat de verschillende themagebieden niet met elkaar botsten, de aankleding en de sfeer van de attracties maken het echt heel bijzonder.

Om een idee te geven hoe wij deze dagen hebben ervaren heb ik een video gemaakt.

Donderdagmiddag om 15.00 zijn wij begonnen aan onze terugreis naar Deventer, het verloopt vlotjes, wat kleine files maar redelijk op tijd komen wij om 21.30 Deventer binnen rijden. Onze vakantie is voorbij, drie weken zijn voorbij gevlogen. Vol met indrukken, maar met nieuwe energie kunnen wij weer aan het werk.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: