Rondreis Schotland 2022, dag 1.

Rondreis Schotland 2022, dag 1.

Martijn en ik hebben sinds maandag (26 september) vakantie, helaas begon voor mij de vakantie wat onrustig. Ik moest maandag naar de tandarts i.v.m. kiespijn, mijn eigen tandarts in Wapenveld had een cursusdag maar gelukkig kon ik terecht in Nunspeet. Gelukkig waren wij daar al in de buurt, omdat wij even langs Martijn zijn ouders gingen en die wonen in Epe. De tandarts heeft een aantal foto’s gemaakt en helaas kon hij er niet direct wat aan doen, er was sprake van een flinke ontsteking en dat klopt ook wel met mijn pijnklachten. Ik kreeg een recept mee voor een antibiotica kuur, deze hebben wij direct bij thuiskomst in Deventer opgehaald en de inname is begonnen. Maar ik had nog steeds flinke pijnklachten, lang leven de ibuprofen tabletten. Hierdoor was ik niet helemaal fit en heeft Martijn het merendeel gedaan in het huishouden, het is een toppertje!

Woensdag 28 september zijn wij vertrokken vanuit Deventer voor onze rondreis door Schotland. De eerste reactie van mensen uit onze omgeving, een mooi land maar ook wel veel kans op regen. We gaan het meemaken. Maar zijn er veel mensen uit onze omgeving geweest die Schotland eerder hebben bezocht en hun ervaring waren wel erg positief, wij laten ons graag verrassen. Martijn vindt het wel speciaal, hij is al vele malen in Engeland op vakantie geweest. Zijn oma kwam uit Engeland en is voor de liefde naar Deventer verhuisd. Martijn mag graag over deze vakanties vertellen. Zo kwam hij vorige week met een oude portemonnee voor de dag vol met Engelse ponden, onder het mom: “Wie wat bewaard, heeft

Om 15.00 komen wij aan in IJmuiden, ja wij gaan met onze eigen auto en reizen dus met de boot via IJmuiden naar Newcastle. Het inchecken verloopt soepel, daar kan Schiphol nog een voorbeeld aan nemen, dat was ook een reden om de boot te gaan. Binnen 15 minuten zijn wij de boot binnengereden en konden wij onze kamer bekijken. Het is een kleine kamer met twee inklapbare bedden boven elkaar en een eigen douche. Ik neem direct mijn reistabletten in, want anders gaat het mis en kan ik de vissen weer gaan voeren. We verkennen de boot, die van alle gemakken is voorzien, diversen restaurants, taxfree winkel, bioscoop, game-ruimte en nog wat gokmachines. We drinken een beker met koffie op het achterdek. Rond 17.30 varen wij weg uit IJmuiden. Op de kamer kijken wij een film via Netflix en rond 20.00 gaan wij eten in een buffet restaurant. Het eten is prima, de motor is onder het restaurant geplaatst, dat veroorzaakt flink trillingen in de boot. Iedereen loopt een beetje met zwakke knieën door het restaurant. Het personeel komt voornamelijk uit de Filippijnen. Bijzonder hoe bepaalde landen zich hebben onderscheiden om zo actief te zijn in bepaalde beroepsgroepen. Wij maken het niet laat en vallen om rond 22.30 in slaap. Martijn slaapt boven en vindt het helemaal niets, helaas is soms jonger zijn niet altijd een voordeel. We slapen wat onrustig, het is warm in onze hut en het schip maakt veel beweging, dat komt mede dat wij in het voorste gedeelte van de boot slapen. Gelukkig kan ik mij zeeziek goed onderdrukken en worden wij om 06.00 wakker, dag 2 van onze vakantie is alweer begonnen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: