Rondreis Schotland, dag 2

Rondreis Schotland, dag 2

Donderdag 29 september 2022, dag 2

Wij werden vandaag om 06.00 wakker, de boot was nog steeds aan het varen en zou rond 10.15 gaan aanmeren in Newcastle. Ik voelde mij niet erg lekker, de bewegingen die de boot maakt gaven mij niet echt een fijn gevoel. We namen allebei een douche en gingen om 07.00 ontbijten. Ik deed het rustig aan qua eten. Martijn nam het er lekker van, hij kan zo genieten van het Engels ontbijt. Mooi om te zien als iemand kan genieten van zijn eten. Terug in de kamer hebben wij het rustig aan gedaan. Martijn ging een aantal keer buiten kijken om te zien hoe de boot steeds dichterbij Engeland zou komen. Helaas kon ik niet lang genieten van mijn ontbijt, ik ging even de wc-pot knuffelen. Jammer, maar ik beschik niet over zeebenen en blijkbaar lukt dat ook niet met medicijnen. Gelukkig ging het daarna een stuk beter en kon ik tot rust komen in onze hut.

Om 10.45 reden wij de boot af Engeland in. Martijn koos ervoor om te rijden, hij had het links rijden snel onder de knie. We rijden het eerste gedeelte via de snelweg. We moesten even uitrekenen hoe hard wij eigenlijk mochten rijden qua Miles in vergelijking met km in Nederland. De navigatie stuurde ons al snel de snelweg af en bracht ons langs smalle landelijke weggetjes, het wegdek is niet goed. Door deze wegen te rijden raakte wij helemaal in de sfeer van onze vakantie. Rond 12:00 passeren wij de grens van Engeland en Schotland. Hier leren wij ook meteen het eerste feitje: De vlaggen van Schotland en Engeland vormen samen de vlag van het Union vlag, zie foto. Later kwam de vlag van Ierland erbij en vormt dit de huidige vlag van het Verenigd Koninkrijk.

Het is bewolkt als wij de grens van Schotland passeren, later begint het te regen. Onze eerste echte stop maken wij in Jedburgh, dit is de eerste grote stad na de grensovergang. We stappen een café binnen om wat te eten, even later komen er een aantal motorrijders binnen, zij zaten ook op de boot.

Na de lunch is het tijd voor wat actiefs, wij bezoeken Jedburgh Abbey, dit is een abdijkerk ruïne. Er zijn vier  12de-eeuws grote Border Abbeys en daar behoort de Jedburgh abbey ook toe.  De muren staan nog overeind, maar het dak is niet meer aanwezig. Helaas heeft hier ook Covid-19 invloed gehad op de kwaliteit van het bouwwerk, wij mogen de abdijkerk niet vanbinnen bezoeken i.v.m. instortingsgevaar. Wij vervolgen onze reis naar het volgende stadje genaamd; Melrose, hier bezoeken wij een andere Abbey ruïne. Helaas staan hier ook alleen de buitenmuren nog en is er ook sprake van instortingsgevaar. Op een buitenmuur is een waterspuwer geplaatst in de vorm van een varken.  Het stadje zelf is rustig en wij laten het achter ons en rijden door naar onze eerste hotelstop. Rond 16.00 komen wij aan in Peebles, het hotel beschikt over een eigen golfbaan en heeft een fantastisch uitzicht. Het hotel ligt buiten de stad, nadat wij zijn ingecheckt rijden wij naar het stadje zelf. Het is een klein stadje waarbij iedereen elkaar wel moet kennen. We maken een flinke wandeling door de stad maar wij komen bij toeval in een natuurpark, daar lopen wij verder langs de rivier genaamd Jet Water. De wandeling zal ongeveer 5 km lang zijn geweest en geeft ons een hongerig gevoel.

In een sportcafé eten wij een burger menu met een Budweiser erbij, het smaakt prima. De prijzen liggen in Schotland wel hoger dan in Nederland, dat is niet erg maar soms gaat het wel erg ver omhoog. In dit café komen veelal mannen op bezoek. Zo komt er een man met vier honden het café binnen, hij drinkt een biertje terwijl hij de honden uitlaat.

Moe komen wij terug in het hotel, onze eerste dag van onze Roadtrip in Schotland is een feit. Morgen gaan wij verder reizen naar Stirling.

3 REACTIES

comments user
rob

genieten van u mooi vakanties mannen

comments user
Linda

Al een mooie start van jullie trip door Scotland ! Mooi om mee te gaan in jullie reis !!

comments user
Henriette Visscher

Jammer dat je zoveel last hebt van de boottocht, maar ik denk het wel waard is. Leuk om jullie reis weer te mogen volgen!

Genieten mannen! 😘

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: