Jordanie, dag 1

Jordanie, dag 1

vandaag onze 1e dag volledig dag in Jordanie, om 07.00 zijn wij opgestaan. Vervolgens ons gedoucht en het ontbijt gedaan. Het ontbijt was wel ff wennen met allerlei salades en olijfolie, natuurlijk waren er ookwel de standaard dingen zoals ook toast enz.

Om 8.30 hebben wij ons als groep verzameld in de Lobby, daarhebben wij kennis gemaakt met onze gids genaamd: Salem. Ik heb met hem overgelegt over mijn traanogen… eind van de middag gaan wij naar een apotheek toe wanneer mijn oog niet is gestopt met irritatie en tranen.

Om 09.00 zijn wij vertrokken eerst de stad doorreizen met de bus, wij zaten op de 1e rij, dus mooi uitzicht. Salem vertelde veel informatie over de geschiedenis, dagelijks leven, hij doet dat in het Nederlands (erg fijn en hij doet het ook erg goed)

De 1e stop was bij de moskee van Koning Abdullah.

IMG_9237 IMG_9240 IMG_9249

Daarna zijn wij 1 van de zovele heuvels opgereden om een bezoek te brengen aan de Citadel. Dit gedeelte is het oudste gedeelte van de stad. Hier zijn door opgravingen vele oude tempels/gebouwen blootgelegd. Hier is ook het Jordaanse Archeologische Museum gevestigd, hier kun je de vele vondsten terugzien, welke in Jordanie zijn gevonden. Het uitzicht op deze heuvel is geweldig, ook kun je de grootste vlag van Jordanie zien. Aan de voet van deze heuvel is ook Romeinse theater.

IMG_9278 IMG_9271 IMG_9264

IMG_9261 IMG_9284 IMG_9295 IMG_9296

Vervolgens hebben wij de stad verlaten en zijn een uurtje gaan rijden om naar Jerash te komen. Jerash is een oude stad welke helemaal is onder de grond te komen liggen.Er is nu voor 40% zichtbaar, de rest zal nog jaren duren voordat het helemaal zichtbaar gaat worden. Maar hierdoor word Jerash ookwel “"het Pompei van het midden oosten” genoemd. Hier zijn veel grote oude gebouwen/plekken te zien en vaak ook in goede kwaliteit zoals theater, kerken met mozaikvloeren, steenzaagerij en paardenrenbaan.

IMG_9316 IMG_9308 IMG_9327

IMG_9322 IMG_9338 IMG_9345

Toen was het rond 16.45, tijd om richting Amman te rijden, dit duurde een uurtje. Lekker ff tijd voor beetje slapen hihi. Bij aankomst van ons hotel, zijn wij samen naar de apotheek gegaan, daar een potje met druppels gekocht.

Om 19.00 zijn wij als groep wezen eten in Bedoeienen restaurant,eten was lekker.

Morgen gaan wij lekker veel rijden en daarbij ook veel zien, tot morgen

Geef een reactie

%d