Jordanie, dag 3

Jordanie, dag 3

Vandaag is het alweer donderdag, deze stond helemaal in het teken van Petra.

Petra is eigenlijk de nummer 1 van Jordanie, Petra is een stad wat helemaal verscholen ligt in de bergen. Deze stad was zijn tijd vervooruit door oa haar unieke waterleiding systemen, bouwstijlen. Alle bijzondere gebouwen (tempels, graftombe) van deze stad zijn in het bergen “uitgehakt”, dit is gedaan door de NaBeteeers, dit volk leeft ongeveer 2000 jaar geleden en dit alles vond plaats op 100 km2.

Wij begonnen ons bezoek aan Petra, door de wandeling te maken door het gebied van Bab as Siq. Deze wandeling is ongeveer 900 meter en eindigt in de echte kloof waardoor je de stad Petra bereikt.

De kloof is ongeveer 2 km lang en liet al veel mooie dingen zien zoals het waterleiding systeem, offerplaatsen, smalle kloven om het de vijanden zo moeilijk mogelijk te maken.

Toen wij aan het eind van de kloof bereikte konden wij het eerste gebouw al zien, door de donker kloof en het licht van de stad Petra gaf dat een geweldige effect.

In Petra stad vielen wij van de een verbazing naar de ander verbazing, zoveel gebouwen uitgehakt. Helaas niet altijd mooi versierd want petra is het verleden door verschillende bevolkingsgroepen bewoont en daarmee zijn ook alles kostbaarheden verdwenen.

Verder hebben wij in het totaal vandaag 10 a 12 km gelopen, maar ook geklommen op de verschillende bergen, rotsen ingeweest. Wij zijn terug gelopen via het water netwerk, welke rond de stad was aangelegd en het laatste stuk ben ik op een paard terug gereden naar uit/ingang.

IMG_9474 IMG_9450 IMG_9476

IMG_9480   IMG_9490

IMG_9520 IMG_9523 IMG_9515

IMG_9548 IMG_9528 IMG_9556

IMG_9579

Petra: was en is een geweldige aanrader!!!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: