Costa Rica, dag 12, deel 2

Costa Rica, dag 12, deel 2

Gisteren hebben wij het stadje Quepos weer verlaten, normaal gesproken gaan wij dan via een taxi weer terug naar onze hotel Villa Teca, dit ligt halverwege op de berg (de weg naar Manuel Antonio).

Maar de taxi’s mochten niet meer rijden ivm slechte wegen, deze weg is al een alternatieve weg de hoofdweg want die is nog steeds ingezakt nu bijna 2 meter. Bij een aantal mensen van de groep brak toen echt de stress uit en ik heb nog een meisje van onze groep moeten troosten omdat ze ging huilen… “ik wil naar huis toe” en dat wilde eigenlijk iedereen wel…

Wij zijn terug gelopen de berg op, onderweg zie je dan verschillende afgronden waarin grote stukken zand zijn afgeleden. Bij aankomst in het hotel was iedereen weer ff opgelucht, dit is nog steeds een veilige stukje, alleen vroegen wij ons af.. voor hoelang nog.

In de middag ging er een auto met speakers de berg op, om te vragen binnen te blijven ivm modderstromen… Ondertussen waren er een aantal van de groep bezig contact aan het zoeken via FOX en ANWB alarmlijnen, om zo de druk op te voeren vanuit Nederland. Want wij als groep kregen het idee dat zij niet in de gaten hadden hoe ernstig deze situatie aan het worden was. Liesbeth was ondertussen druk aan het bellen en rond 17.00 kwam het antwoord.

Morgenmiddag word er een privevliegtuig ingevlogen vanuit San Jose, om onze groep hieruit te krijgen..Helaas moeten wij dit vliegtuig zelf gaan betalen omdat FOX dat weigert te doen. BELACHELIJK!!!

Maar wij hebben als groep besloten om dit toch te gaan doen.. Omdat er een soort uitgaansverbod was uitgeven door de lokale overheid, konden wij nergens meer eten deze avond. Wij hebben er een soort laatste avond van gemaakt omdat nu nog als groep samen zijn, namelijk Liesbeth kan niet mee in het vliegtuig, zij komt zondag naar San Jose.

Rond 22.00 zijn wij gaan slapen..

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: