Keuzes maken

Keuzes maken

Zondag 27 april

Soms heb je meerdere dingen te doen op hetzelfde moment, dat is lastig. Dan moet je gaan kiezen, maar welke punten maken dan het onderscheid.
Ik had afgelopen zondag zo’n moment, vorig jaar hadden wij al kaartjes gekocht voor de theatervoorstelling van Jochem Myjer. Zijn voorstellingen zijn altijd uitverkocht, dus toen wij deze kaarten hadden kunnen krijgen waren wij daar erg blij mee.

Maar de maanden van 2014 gaan voorbij en dan blijkt op 27 april ook de jaarlijkse tentdienst van mijn vader te zijn. In de feesttent van oranje verenging Máxima te Wapenveld, verzorgt mijn vader samen met zijn team een kerk dienst in de feesttent, deze kerkdienst is niet verbonden aan een kerk. De dienst is een laagdrempelige kerkdienst, die gelovigen en ongelovigen samen kan brengen.

Nu terug naar mijn keuze: kerkdienst of theatervoorstelling: Henri of papa. Het blijft lastig kiezen, ik zal iemand teleur moeten gaan stellen. Ik heb gekozen voor Henri en de voorstelling van Jochem Myjer. Sorry Pa….

De voorstelling van Jochem, was super! In zijn voorstelling Even Geduld AUB, laat hij zien hoe hij hersteld van zijn nek tumor. Zijn herstelperiode wordt als pilaren gebruikt om de show diepgang te geven. Nou ja, diepgang het blijft natuurlijk een drukke boel. Wat is hij druk, hij stuitert als overspannen pingpong bal over het podium.

Op het podium staat een groot beeld (zo’n 10 meter hoog), die de vorm heeft van Jochem z’n hoofd. Op dit beeld worden tijdens de gehele show graphics geprojecteerd die de voorstelling visueel ondersteunen.
image
image

Wat kernwoorden die zijn voorstelling samenvatten: druk, erg druk, stoom, water, consumptie, liedjes, echtheid, puur, Esmee, spuiten, lokale grappen, dialect, brommers kieken, imitaties, kuit kussen, Zutphen, kinderen.

Ons gezelschap maakte de avond compleet, Jeroen en Melinda! Leuk dat jullie mee waren.

Ik heb wel direct mijn vader gebeld om te horen hoe zijn avond was verlopen. Ook zijn avond was geslaagd, in gedachten waren wij bij elkaar, Pa, jij bent een (geloofs) kanjer!!!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: