Jett Rebel

Jett Rebel

Vrijdag 23 mei 2014

Jett wie? Dat was mijn 1e reactie toen Henri een paar maanden geleden mij vroeg om mee te gaan naar Jett Rebel, die gaat een optreden geven in Hedon te Zwolle. Gelukkig duurde het nog een paar maanden, dus ik liet het op zijn beloop.. maar af en toe kwam de naam van Jett Rebel voorbij op de 3FM, met zijn hitje Tonight.

Ook was hij deze week te zien bij De Wereld Draait Door, waar hij Purple Rain van Prince zong.

Jett Rebel and more, met hun versie van Purple Rain van Prince.

Nu snapte ik wel waarom Henri hier naar toe wilde. Maar ik was deze week niet helemaal fit (bronchitis), dus flink blaffen, dus eigenlijk had ik niet zoveel zin. Afgelopen vrijdagavond toch maar besloten om mee te gaan. Want zo’n avondje uit is voor ons wel weer “quality time”😁:D.

Jett Rebel, hoe zou ik hem omschrijven? Druk, glimlachend, serieus kijkend, pokerface, soepel. Hij komt het podium op met een leren broek en roze bloemen shirt aan, lippenstift op, een grote bril op zijn neus. Hij kan het allemaal hebben, het leidt niet af, het voegt allemaal wat toe. Zijn show lijkt losjes, zijn band krijgt veel aandacht van Jett, soms lijkt hij de zaal zijn te vergeten en is hij met zijn band gewoon in een oefensessie belandt, althans in zijn gedachten. Top om te zien hoe iemand muziek kan beleven! Hij speelt zelf ook verschillende instrumenten zoals basgitaar en piano. In zijn twee uren durende show is hij constant op het podium, speelt een aantal nummers zonder zijn band, dat geeft zijn show wat rustig. Hij drinkt drie volle glazen whisky weg of het gevolgen voor zijn performance heeft.. Nee hoor hij is lekker bezig.

Zijn keuze qua muzieknummers staan vast, maar de nummers worden allemaal langer gemaakt door de interactie met zijn bandleden, keiharde solo’s door bandleden op hun gitaren en drumstel. Hij weet hoe hij de zaal moet vermaken. Het is een leuke, mooie avond geworden met een jonge artiest die mij aardig heeft verrast. Het is een mooie start van dit weekend, dat veel in het teken staat van paars, maar daar later meer over!

Jett Rebel: On top of the World.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: