Rondreis Zuid-Afrika, dag 3

Rondreis Zuid-Afrika, dag 3

Donderdag 24 juli

Na een lange nachtrust ging de wekker om 7.00, Henri wordt wakker met een koude neus. Voor ons beiden doet het wakker worden ons terug denken aan onze kindertijd. In onze kindertijd sliepen wij ook zonder centrale verwarming, ja een vakantie is niet altijd luxe hihi…

Na een goed maar simpel ontbijt verlaten wij onze hotelkamer en wachten wij in het hotel-restaurant op onze auto. Die zou om 09.00 worden gebracht, helaas loopt dit wat uit vanwege een gezin dat wel op tijd hun auto krijgt. Het gevolg is  dat wij moeten meerijden met medewerker van het verhuur bedrijf naar de locatie waar de auto’s staan. Dat is dus bij het vliegveld, waar we gisteren zijn aangekomen. Eerst moeten wij omrijden naar een andere locatie om onze TomTom op te halen. Het verhuurbedrijf was vergeten om, de door ons bestelde, TomTom klaar te leggen. Om 11.00 komen wij aan bij het verhuurbedrijf. Twee uur later dan afgesproken, ik blijf rustig, ik zie dat de medewerkers hun best doen. Van binnen ben ik ongeduldig, ik wil weg, ik wil Zuid-Afrika zien, niet de parkeerplaats van een autoverhuurbedrijf.

Wij vullen alle papieren in en krijgen, op ons verzoek, een Volkswagen Polo toegewezen, met versnellingen. Prima keuze want deze auto kennen wij al:-) We zijn bijna klaar om te vertrekken, Henri controleert het zakje waar de TomTom in zit, helaas geen laadsnoer meer aanwezig. De medewerker gaat op zoek naar een kabeltje voor onze TomTom, helaas geen kabeltje aanwezig. Waarschijnlijk ligt de kabel nog op de locatie waar ook de TomTom vandaan is gekomen. Er wordt een andere medewerker op pad gestuurd om het kabeltje op te halen. Nu wordt ik wel een beetje boos… en geeft de medewerker te kenne “Je stelt mij geduld op de proef, ik heb vakantie, maar drie uur wachten op een auto met navigatie is echt te gek”. De medewerker kijkt mij aan met zijn reebruine ogen en zegt: Sorry, ik begrijp het, sorry!

Maar goed ik heb vakantie, boos worden heeft niet echt zin, want het probleem wordt er niet sneller door opgelost. Om 12.00 komt het laadsnoer dan eindelijk. Gelukkig heb ik zelf vanuit Nederland een USB auto lader meegenomen, anders hadden wij alsnog niets gehad. Even proberen of hij ook oplaadt… He dat is gek hij laadt niet op en ja hoor de sigarettenaansteker  van de auto is defect. Nu wordt ik echt GEK!!! Ik tel maar even tot 20……………

Om 12.30 rijden wij weg, in een andere huurauto met automaat. Hier werkt alles wel. Wij hadden liever een handgeschakelde auto willen hebben, dat vinden wij beiden wat prettiger rijden en voelt vertrouwd aan. Maar goed soms moet je een keuze maken om weer door te kunnen gaan. De ironie wil dat deze Chevrolet Aveo de auto was die ze al voor ons hadden klaargezet bij aankomst 🙂
Nu opletten met autorijden want dat gaat links en dat is zo onnatuurlijk rijden. Vooral op kruispunten heb jij het gevoel dat een auto zo bij je naar binnen kan rijden, maar goed ff wennen.

Wij rijden vandaag een kleine 300 km via goede wegen, veelal snelwegen waar ik maximaal 120 km mag rijden, onze gids bij het vliegveld adviseerde ons ook om je aan deze snelheid te houden i.v.m. hoge boetes. Onderweg zien wij droge, dorre weilanden, het is hier winter en er valt weinig regen nu. De bermen worden in de brand gestoken om zo straks nieuw gras te krijgen, dit gebeurde vroeger ook bij ons volgens mij heet dat “schrennen of schremmen”. Onderweg stoppen wij bij een grote winkelcentrum, wij halen daar wat broodjes, fruit en water.

Mijn oog valt op de kop van de krant: Holland,……. Gisteren hebben wij het wel gevolgd via internet, het moet een bijzondere, verschrikkelijk en rare ervaring zijn geweest. Nederland dat even stil staat, het blijft voor mij ook lastig om mijn vakantie verhalen met jullie te delen, ik kan wel met vakantie en de mensen van de MH17 niet.

image

Wij rijden door en eten onderweg ons eten op, tegen 16.00 zijn wij aangekomen in Dullstroom. Dit dorpje is gesticht door de Nederlanders in de vroege 19e eeuw. In Zuid-Afrika zie je veel verwijzingen naar het verleden van de Nederlanders vooral plaatsnamen zoals Middelburg of Ermelo. Onze hotel is een prachtig gelegen landhuis, wij krijgen de familie kamer met twee slaapkamers en ruime badkamer met wc en een aparte wc. Alles is stijlvol ingericht althans in overeenstemming met het huis. Hier zijn wel kachels, althans houten platen aan de muur die via stroom warmte afgeven. De badkamer heeft zelfs vloerverwarming. Het is een mooie kamer, wij zijn er blij mee. We halen onze auto leeg en halen uit onze koffers de noodzakelijke spullen.

image

image

Wij rijden terug naar Dullstroom en maken daar een korte wandeling door het dorpje. Wij kopen een fles rode wijn en komen bij een winkeltje uit met de tekst erboven: droe worst en Biltong. Heel toevallig had ik zondag of maandag een aflevering gezien  van: Erica op Reis, zij sprak ook over Biltong. We mochten wat proeven van de vriendelijke en spraakzame dame in het winkeltje. Het smaakte erg lekker, daar hebben wij wat van gekocht. Biltong zijn  gesneden stukjes gedroogd vlees.

image

Rond 17.30 zijn wij weer terug in onze hotel, wij wandelen door de prachtige tuin en zien onze eerste vogel al die in onze reisgids staat: de kleine  textorwever, een mooi geel vogeltje, later zien wij ook nog twee grote vogels boven in de boom zitten. Helaas staan deze niet in onze reisgids, met veel plezier doen wij terugdenken aan onze vakantie in Costa Rica waar Noortje ons altijd wist te verrassen met haar kennis over vogels. Waarschijnlijk had zij wel geweten welke vogel het was.

image

Om 18.00 gaan wij eten in het hotel, dit keer hebben wij een viergangen menu: Bietensoep, champignons met gegratineerde kaas, forel met wortels, boontjes en rijst erij als dessert een cake met warme custard. Bij de open haard en glas rode wijn en  als muziek een cd met allemaal foute nummers uit de jaren 70 en 80. Het kan niet mooier, of toch wel een andere hotelgast zingt vrolijk mee, ik hou ervan hihi.

Op de kamer drinken wij koffie en maken een voorzichtig maken wij een begin met onze fles rode wijn…. langzaam krijgen wij het gevoel dat wij echt bezig zijn met onze rondreis in Zuid-Afrika. Morgen gaan wij op weg naar Hoedspruit, dat vlakbij het Kruger park ligt.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: