Rondreis Ierland, dag 2

Rondreis Ierland, dag 2

dinsdag 28 juli 2015

Het is vroeg wakker worden, de wekker geeft 05.15 aan. Ik heb de nacht prima doorgebracht, geen last gehad van zeeziekte. Henri heeft wat last van zijn keel maar heeft wel goed kunnen slapen. Wij worden officieel wakker gemaakt via de intercom, dat begint met de melodie  van: “Don’t worry be Happy” GoedemorgenGlimlach

Na een korte douche zijn wij klaar voor het ontbijt, ook dit is prima geregeld en van alle gemakken voorzien. Vanaf 6.30 mogen wij de boot verlaten, het gaat allemaal erg vlotjes door te werken met beweegbare parkeerdeks. Na het controleren van onze paspoorten gaan wij op weg naar onze volgende bestemming, een hotel in Wales, een kleine 500 km rijden.  Het rijden gaat nu aan de linkerkant, onze ervaringen van de vakantie in Zuid-Afrika komen nu weer van pas.

De reis verloopt voorspoedig, wij rijden via snelwegen van oost naar west door Engeland heen. Het is een flinke rit die wij afwisselen met een stop voor een kop koffie of wat te eten. Het weer is wisselvallig met een flinke regenbui en een flauw zonnetje.

Rond 15.30 arriveren wij in Llandudno, een badplaats in Wales. Het voelt goed om bij ons hotel aan te komen, de lange autoreis en het vroege opstaan hebben hun uitwerking op ons gehad. Llandudno is een leuk sfeervol stadje. Het is gebouwd in Victoriaans stijl. We besluiten om het inchecken het stadje lopend te verkennen.  Lekker hoor, over de pier lopen met allerlei kermisattracties voor kinderen compleet met een ouderwetse poppenkast voorstelling. Het heeft iets kneuterigs wat ik wel kan waarderen. Het past in mijn beeld van Engeland. Om het helemaal af te maken, drinken wij een potje thee bij een  bakkerij annex tearoom.

Terug in ons hotel genieten wij van een heerlijk diner, lekker met een fles Chianti erbij, Het eten is erg lekker, zoals bury black pudding als voorgerecht. Dat is een soort bloedworst met ei, erg smakelijk. Moe en voldaan gaan wij rond 20.30 naar onze kamer, de reis, het eten en natuurlijk de drank hebben zijn werk gedaanGlimlach.

De volgende dag gaat de wekker weer vroeg… voor de oversteek naar Ierland.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: