Rondreis Ierland, dag 4

Rondreis Ierland, dag 4

Donderdag 30 juli 2015

Het is lekker wakker worden, geen stress van vertrekkende boten, wij kunnen onze eigen agenda bepalen. We nemen een uitgebreid ontbijt inclusief roerbak ei met zalm #thegoodlife. Onze eerste volledige dag in Ierland, wij stappen de auto in en rijden naar Cork.

Je kunt zien dat Cork een redelijke stad is, er is veel verkeer maar ondanks dat lukt het ons om een parkeerplaats te vinden, in de parkeergarage van Qpark. (wel grappig om dit zien dat hier dezelfde materialen qua inrichting wordt gebruikt als in Nederland).  Onze eerste stop is de English Market, een overdekte markt die als sinds 1610 bestaat. Hier zijn allemaal verse producten te vinden, mooi om te zien.

Buiten lopen wij tegen het Nationale Moment aan, dit moment herdenkt de Ierse Patriotten die zijn gevallen tussen 1798 en 1867. Het weer is goed vandaag, de zonnebril mag zelfs uit de rugzak worden gehaald. Bij de Parliament Bridge zit een reiger stil, geduldig te wachten om te kunnen toeslaan.

In de stad bezoeken wij nog een oud fort genaamd: Elizabeth, op het fort maken wij een korte wandeling, het stelt allemaal niet zoveel voor. Onze volgende stop maakt meer indruk: St Fin Barre’s Cathedral. Een mooie kerk die het oude en nieuwe testament laat zien via prachtige glas in lood ramen, wanneer de piano die midden in de kerk wordt bespeelt, zorgt dit voor extra sfeer. Ik steek zelfs een kaarsje aan, deze wordt vooraf al verlicht. BIJZONDER!

Henri is de gids, hij leest het reisboek en bepaalt min of meer de richting, mijn taak is meestal het maken van foto’s. Hij zag ook in een zijstraat een leuke eettent zitten, althans dat bleek eigenlijk pas toen wij binnen kwamen. De hele zaak zat vol en wij moesten zelfs wachten. Maar wij hebben een heerlijke maaltijd gehad, het was het wachten waard. Na de lunch hebben wij onze eerste vakantie kerstversiering al gekocht, nu maar hopen dat wij later deze weken geen andere dingen tegen gaan komen :-).

Wij bezoeken nog een andere gedeelte van de stad, hier staat de kerk met klokkentoren: St. Anne’s Shandon. De kerk is simpel ingericht maar de klim naar top is leuker, onderweg komen wij langs de klokken dus de meegekregen gehoorbescherming is op zijn plaats. Het geeft een mooi uitzicht op de stad met o.a. uitzicht op de brouwerij van Heineken en op de terugweg naar beneden luiden wij de klokken nog even. We blijven natuurlijk wel kleine kinderen hihi.

Met Cork zijn wij klaar. Vooral omdat wij ook nog Kinsale moeten gaan bezoeken, daar was gisteravond geen tijd meer voor. Kinsale heeft een prachtige haven, wij kunnen deze bekijken vanuit onze hotelkamer. Het stadje is een bekend onder toeristen, vooral om haar pleziervaartuigen. Door het stadje maken wij een wandeling en zien veel kleurrijke gebouwen en het stikt van toeristen, dat zijn buitenlandse maar ook veel Ierse.

Onze reisgids geeft een suggesties qua restaurants, wij vinden per toeval 1 van deze restaurant: Fishy Fishy genaamd. Wij kunnen pas om 21.00 terecht, dus eerst lekker relaxen op de kamer. Om 21.00 zijn wij weer bij het restaurant, wat nog helemaal vol is, gelukkig is onze tafel klaar. Wij bestellen gauw, oesters vooraf als hoofdgerechten kies ik voor Zeebaars en Henri voor Tonijn en wij drinken er een heerlijke fles Sancerre bij. Heerlijk , echt genieten.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: