Rondreis Ierland, dag 6

Rondreis Ierland, dag 6

Zaterdag 1 augustus 2015

Vandaag is Gay Pride in Nederland maar ook in Ierland, toen wij in Cork waren zagen wij dat de stad al rijkelijk was versierd met de regenboogvlag. Deze vlag wordt opgehangen bij horecagelegenheden om zo te laten zien dat het een gay vriendelijke plek is. Wij vieren het vandaag een beetje door een button op onze jassen te dragen. Ik ben persoonlijk geen fan van de gaypride maar ik ben wel blij dat het er is.

IMG_20150801_091238

Maar wij hebben een strak schema dus wij moeten doorrrrrrrrrrrr. Wij rijden we de zogenaamde Ring of Kerry, een super toeristische route over het Iveragh schiereiland. We zijn lekker vroeg op pad om de drukte wat voor te zijn en rijden bovendien tegen de klok in 🙂 Het is een weg die oa langs de oceaan gaat, het rondje heeft een lengte van 170 km.

De eerste stop is Staigue Fort, een goed bewaard gebleven fort uit de ijzertijd. Bijzonder om te zien.

De volgende stop op de route was het Derrynane House. De dames achter de balie van de kassa waren bijzonder aardig en deden er alles aan om ons te interesseren voor de hoofdpersoon van dit museum, Daniël O’Connel. Hij speelde als politiek leider een belangrijke rol in de geschiedenis van Ierland en heeft onder meer gezorgd voor gelijke rechten voor de katholieken en protestanten. We hebben de lunch buiten in de stralende zon op de binnenplaats van het huis gebruikt.

Na diverse stops om van het uitzicht te genieten, erg mooi.

Ons laatste stop op ring van Kerry was bij het klein museum; Kerry Bog Village. Hier zijn enkele herbouwde cottages uit de 19e eeuw herbouwd. Leuk voor een tussenstop.


Terug in het hotel was het tijd om te gaan eten. Dit keer weer een restaurant, heerlijke chablis wijn voor bij de monkyfish (zee duivel) voor Henri en de mosselen en coquilles met garnalen voor mij. Genieten!

Lopend naar ons hotel bel ik mijn oom om hem te feliciteren met zijn verjaardag, dit wordt eens soort van traditie om hem tijdens onze zomervakantie te bellen. Van harte gefeliciteerd ook via mijn blog:-)

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: