Rondreis Ierland, dag 8

Rondreis Ierland, dag 8

Maandag 3 augustus 2015

Vanochtend vanaf half negen ontbijten. Geen wekker dus en lekker relaxt wakker worden. Henri was al eerder opgestaan en heeft een rondje hardgelopen in het dorp.

IMG-20150803-WA0000

Na een warme douche lekker ontbijten in de serre, genietend van het stralende zonnige weer.  Het hotel heeft ook een huisdier; een mega grote hond. Henri heeft echt vrienden gemaakt:-) Vandaag gaan we op ons gemak het schiereiland Dingle verkennen. De route is ongeveer 40 kilometer lang en we hebben de hele dag voor ons 🙂

Net uit het dorpje rijden we vlak langs het water en genieten van spectaculaire bergen, groene vlaktes, stijle kliffen en de zee met wit schuimende koppen op de golven van de harde wind.

Onze eerste stop,voor meer dan een foto, is een fortificatie uit de achtste en negende eeuw, Dunbeg Fort.

Vlakbij bezoeken we ook een boerderij uit de vroeg christelijke periode. Dit worden Beehive Huts genoemd.

Nu is het tijd voor koffie en een lekkere cocosmacroon jammie.

DSCN0506

Bij de Dunmore Head hebben we goed zicht op de Blasket eilanden voor de kust. Hiervoor moeten we wel een stuk lopen en dat valt niet mee met de harde wind. Henri vindt het op een gegeven moment wel ver genoeg en gaat zitten genieten van het uitzicht. Ik loop nog een stukje verder… alhoewel het misschien op de foto’s mee lijkt te vallen. Het is een smalle strook met erg veel wind… je krijgt er wel een mooi uitzicht bij kado.

Als we terugkomen bij onze auto genieten we van Iers soda brood, de wind laat onze auto lekker heen en weer bewegen. Ondanks de harde wind is het wel droog en gaan er zelfs mensen de zee in. Wij slaan deze uitdaging over en vervolgen onze route. We bekijken een zeer goed bewaard gebleven 1300 jaar oud vroeg christelijk kerkje, Gallarus Oratory. Geheel gebouwd met gestapelde stenen.

Tot slot bekijken we een ruïne van een Romaanse kerk, Kilmalkedar. Op de begraafplaats staat onder andere een zonnewijzer.

Vandaag geen diner maar een lekkere goede pizza.

20150803_194550

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: