Rondreis Ierland, dag 10

Rondreis Ierland, dag 10

Woensdag 5 augustus

Na een lekker diner in het hotel gisteravond, begon de nacht onrustig. Onze kamer ligt boven de lobby en beneden werd live muziek gemaakt dus ik ben direct al wezen klagen bij de receptie, maar alle kamers waren volgeboekt. Dus wij hadden geen keuze, ik was zelf te moe maar Henri heeft veel last gehad van de muziek en is meerdere keren wakker geworden van een aanslaande generatoren of ventilatie systemen. Ik heb in de ochtend voor het ontbijt direct bij de receptie geklaagd en wij konden een andere kamer krijgen. Mooi dat het geregeld kon worden en dat allemaal onder het motto wie niet vraagt…

De lucht zat potdicht en in tegenstelling tot eerdere dagen was er weinig wind. Het regende hard of het was motregen. Het plaatsje Ennistymon ligt vlak bij het natuurgebied de Burren, een rotsachtig gebied met kalksteen formaties.  En de Cliffs of Moher, 214 meter hoge kliffen over een lengte van acht kilometer. Ons plan is om een mooie route te rijden door het gebied. Als eerste hebben we de kliffen bezocht. Door de mist en regen zagen we echter geen hand voor ogen, en hebben noodgedwongen koffie gedronken.

Nat terug bij de auto nemen we ons voor morgenochtend nogmaals een poging te doen om de spectaculaire kliffen te bewonderen. Dat is het grote voordeel van je eigen reisprogramma kunnen samenstellen:-)

Vanwege de aanhoudende regen besluiten we om niet verder te rijden langs de kust, maar binnendoor richting de Aillwee Cave te gaan. Dat was een leuke ervaring. Om precies te zijn was dit de vierde keer dat we samen een grot hebben bezocht.

Na de rondleiding regende het zo hard dat zelfs de 200 meter naar de auto te ver was 🙂 Dus, eerst maar genieten van een lekker bakkie met notentaart.

Toen de regen wat minder was geworden hebben we onze route vervolgd. De volgende stop was bij een portaalgraf van ver voor Christus, Poulnabrone Dolmen. Het werd zowaar droog en het klaarde iets op.

Iets verderop hebben we tot slot van onze route ook een oud stenen fort bezocht, het Caherconnell Stone Fort. Een korte videopresentatie (en een maquette) gaf een goed beeld van hoe het destijds geweest moet zijn. Interessant is dat er al een aantal jaren archeologische opgravingen zijn om meer te weten te komen over het fort.

Video van onze dag:

Terug bij het hotel halen we de sleutel van onze nieuwe kamer, we zijn positief verrast. De kamer is groter en luxer en heeft zicht op de waterval voor het hotel. mooi 🙂  De zon breekt zowaar wat door en we zien blauwe lucht.

Wij besluiten de avond met een lekker diner in het hotel-restaurant en natuurlijk drinken wij er flesje wijn bij.. #thegoodlife

Geef een reactie

%d