Rondreis Ierland, dag 15

Rondreis Ierland, dag 15

Maandag 10 augustus 2015

Op weg Belfast. Een mooie route langs de kust; We bezoeken een de ruïne van het, op een stijle klif gebouwde, Dunluce kasteel. Het is bijzonder kasteel en goed bewaard gebleven, misschien is niet direct een kasteel zoals wij die kennen zoals Muiderslot.

Dunluce Castle

Iets verderop ligt een grote toeristische attractie, de Giant’s Causeway. Bijzonder natuurverschijnsel met 40.000 regelmatig geordende basaltblokken. Het is bijzonder om te zien hoe precies de stenen in elkaar overlopen, een tuinarchitect zou het niet beter kunnen doen. Het weer blijft een verrassing voor ons, op de blokken blijft het gelukkig droog en kunnen wij in de verte zelfs dolfijnen zien zwemmen.
Helaas zijn we voor de derde keer deze vakantie op de terugweg naar de auto nat geregend.

Giant’s Causeway

De laatste attractie is Carrick-a-rede, een touwbrug; van 20 meter tussen het vaste land en een rotspuntje. Op de heenweg naar de brug zagen wij een rescue helikopter voorbij komen vliegen later bleek die een tourist van de rots te hebben gered ivm een ongeluk bij de brug en het eiland. Bij aankomst van de brug bleek waarom, het was door hevige regenval; erg glad en glibberig geworden. Leuk om te doen, maar nu echt doorweekt 🙁

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: