Rondreis Ierland, dag 17

Rondreis Ierland, dag 17

Woensdag 12 augustus 2015

Onderweg van Belfast in Noord-Ierland naar Dublin in Ierland. Weer betalen met euro’s in plaats van ponden en kilometers in plaats van mijlen maar nog steeds links rijden hihi. De afstand is circa 170 km.

Onderweg stoppen we bij de ruïnes van een klooster, Monastirbouce. Hier staan nog enkele grote keltische kruizen met bewaard gebleven versieringen. Mooi om even mee te pakken.

In de omgeving zijn ook ruim 5000 jaar oude grafmonumenten die we graag willen zien. In de reisgids stond vermeld dat het hier erg druk zou zijn en dat toegang niet gegarandeerd was.  Bij aankomst bleek dat ook het geval, alleen nog plek om kwart voor vijf. Dat is ruim vier uur wachten! We besluiten een folder mee te nemen en mogelijk dat we hier de laatste dag in Ierland nog naar toe kunnen. Enigszins teleurgesteld rijden we terug naar de snelweg voor de laatste 40 kilometer naar Dublin.

Ik wil graag de Guinness Storehouse bezoeken.  De oude brouwerij in de stad is verbouwd en huisvest nu een Guinness museum. Hier wordt het verhaal van het Guinness bier op een interactieve manier verteld. Na de uitleg tappen we beide een eigen pint en ontvangen certificaat :-). Wij drinken hier wat van in de bar op de zevende etage, een prachtige plek met rondom uitzicht over de stad. Ja, zelfs Henri drinkt het bier en vindt het zelfs beter smaken dan een normaal biertje.

Het is nog steeds heerlijk zonnig weer als we in de auto naar het hotel stappen. We zijn beide wat gespannen om de weg te vinden naar het hotel , vooral omdat het verkeer druk en chaotisch is, en we niet bij het hotel kunnen parkeren.

Het hotel ligt aan een groot stadspark. Na het inchecken besluiten we om gebruik te maken van de parkeerservice van het hotel in plaats van de openbare parkeergarage. Uit een boekje ‘100% Dublin’, dat Henri van een collega heeft gekregen, kiezen we een restaurant en eten daar wat. Het is druk en we zijn blij als er toch direct een tafeltje vrij is. Bij het lezen van de kaart valt er een brandende kaars om en zit mijn arm onder het kaarsvet. Dat mag de pret niet drukken :-). Ik neem chickenwings en ribeye en Henri neemt een soep en varkenspens. We verheugen ons op morgen, een drukke dag Dublin.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: