André Kuipers vertelt

André Kuipers vertelt

Donderdag 15 september 2016

Ik rij snel vanaf mijn werk naar Apeldoorn toe voor onze 1e theatervoorstelling van dit seizoen. Alles zit mee, ik kan zelfs nog even een burger halen bij de Mcdrive. Want ik had nog geen tijd gehad om wat te eten op mijn werk. Ik was al lang blij dat ik eerder weg kon.

Henri staat al op mij te wachten bij de ingang bij theater Orpheus, het is druk; veel jonge bezoekers, zelfs kinderen. We lopen snel naar binnen, nemen een kop koffie. Het voelt weer vertrouwd, wij zijn nieuwsgierig naar dit theaterseizoen. Onze eerste voorstelling is een speciale theater-college voorstelling, Orpheus heeft dit jaar een aantal theater-collega voorstellingen in hun voorstelling staan, deze zullen in het teken staan van een aantal bijzondere personen die over hun leven gaan vertellen. Het zijn geen acteurs of zangers, maar mensen die door hun werk bekend zijn geworden.

Wij krijgen vanavond een theatercollege van André Kuipers, de 2e Nederlander die na Wubbo Ockels een ruimtereis heeft gemaakt.

andre-kuipers-ruimtevaartcollege-c-speakers-academy-walter-kallenbach

Het werd een avond vol nieuwe beelden van onze aarde. André nam ons mee in zijn wereld van zijn twee ruimtereizen, welke keuze je moet maken om astronaut te kunnen worden, soms moet je wel 14 jaar moeten wachten om zo’n ruimtereis te kunnen maken. Het is een zware voorbereiding met veel reizen, elk deelnemende land aan het ruimteprogramma kent zijn eigen specialisatie qua techniek of kennis. André reisde tussen Amerika, Rusland, Canada en Japan, zo leerde hij alles over Sojoez; het transportmiddel tussen de aarde en het ruimtestation genaamd ISS. Om verschillende onderzoeken te doen tijdens zijn periode in de ruimte, deed hij kennis op bij de verschillende onderzoekers zoals bij Philips.

André vertelde zijn ervaringen op een pakkende wijze, hij was een genot om bijna drie uur naar hem te mogen luisteren. Zijn verhaal werd ondersteund met prachtige foto’s en video’s, de wereld ziet er vanaf boven prachtig uit. Maar ook kun je vanaf ISS zien dat wij niet goed voor onze aarde zorgen, zoals het kappen van bomen in het Amazone gebied. Het is belangrijk dat mensen zoals André Kuipers hun verhaal kunnen vertellen zodat wij weten hoe prachtig onze aarde is.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: