Teuge

Teuge

Zondag 9 april 2017

Henri was in oktober jarig, voor zijn verjaardag heb ik hem een vliegervaring cadeau gegeven, met andere woorden: hij mocht zelf gaan vliegen in een klein vliegtuigje vanaf Teuge.

Afgelopen zondag was het zo ver, het weer was prachtig, ideaal weer om te gaan fietsen, Henri moest nog wel even overtuigd worden. Maar hij ging wel mee, we kregen er geenspijt van, het was een mooie fietstochtje.

Bij aankomst bij het vliegveld, hebben wij onze gemeld bij de hangar, wij waren iets te vroeg maar hierdoor konden wij lekker genieten van het uitzicht van de verschillende vliegtuigen die starten en landen. Het was een drukke zondag, overal waren mensen aan het genieten van het weer en het spotten van de vliegtuigen.

Na een poosje werden wij gehaald door een onze piloot Jiry. Hij gaf onze uitleg over zijn vliegtuig, want als je wilt vliegen moet je wel weten hoe een vliegtuig werkt. Vervolgens zijn wij ingestapt en zijn wij gaan vliegen. Het was een geweldige ervaring, zo’n klein vliegtuigje vliegt heel anders dan een groot vliegtuig, het is gevoeliger qua beweging en de geur van benzine en het geluid van de motor maken het erg interactief. Henri mocht na de start de controle overnemen van de Jiry, hij deed het erg goed. Wel bijzonder dat hij het vliegtuig mocht besturen.

Wij hadden aangegeven dat wij in Apeldoorn wonen, dus wij zijn naar Apeldoorn gevlogen. wij zijn meerdere keren over ons huis gevolgen, echt gaaf! Het vliegtuig kan ook erg goed hellen maar een helling van maar liefst 60% voelt voor mij niet erg prettig in mijn buik. De landing verliep erg goed, het was een mooie ervaring en Henri was blij met zijn cadeau.

 

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: