Kampen

Kampen

Maandag 17 april 2017

Vandaag een blanco agenda, soms geeft het mij onrust maar vandaag dacht ik: prima, een dag voor mezelf.

Natuurlijk moest ik wel wat gaan doen, een hele dag op de bank zitten is met Pasen wel raar voor mij, hihi. Na een poosje getwijfeld te hebben, wat ga ik nu doen: meubels kijken, Keukenhof of actieve bezigheid door een wandeling te gaan doen. Ik heb gekozen om te gaan wandelen;  een route van 23 km in  de omgeving van Kampen.

Het werd een pittige wandeling, vooral door het weer wat erg wisselvallig was: wind, regen, zon en hagel. Ik heb alles wel gehad, maar gelukkig was het niet extreem. Tijdens de wandeling liep ik vooral langs IJssel, de start lag in de binnenstad van Kampen, vervolgens ben ik naar Zalk gelopen. In een lokale restaurant heb ik kop thee met een schuimtaartgebakje genomen, lekker hoor!

Met het Zalkerveer ben ik de IJssel overgestoken, wel een grappige ervaring. Ik moest een grote bel luiden aan mijn kant vervolgens komt er beweging aan de overkant van de IJssel. De schipper komt speciaal aangevaren om mij aan de overkant te krijgen. Dat is Nederland op zijn mooist.

Het laatste stuk ben ik via de dorpjes Wilsum en IJsselmuiden weer terug naar Kampen gelopen, het was een mooie tocht ondanks het wisselend weer. Lekker om zo buiten te mogen lopen, in totaal heb ik 4,5 uur gewandeld inclusief mijn pauze.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: