Eigen woning

Eigen woning

Februari-Maart-april 2017

Sinds ik terug ben van wintersport, begin februari is het grote zoeken begonnen, op zoek naar een eigen woning. Ga ik huren of kopen? Het bleek al snel dat ik niet in ons huidige huis kon blijven wonen, daarvoor waren de kosten voor mij te hoog. Ook merkte ik dat huren echt weggegooid geld zou vinden, de particuliere huurwoningen kosten een vermogen en zijn veelal erg triest qua locatie of slecht in hun voorzieningen.

Ik heb een bezoek gebracht aan de Hypotheker in Apeldoorn, om te laten toetsen wat ik maximaal kon lenen, gelukkig kan ik een leuk bedrag lenen. Daar moest ik wel iets voor kunnen vinden, maar in welke plaats wil ik gaan wonen: Apeldoorn? Al snel bleek dat financieel haast onmogelijk te gaan worden. Veel huizen in Apeldoorn zijn prima maar er moet vaak wel een keuken en/of badkamer worden vervangen. Helaas mag je deze kosten niet meer meenemen in je hypotheeklasten.

Mijn keuze viel op Deventer, daar kon ik veel woningen vinden in mijn prijsklasse maar wanneer weet je nu of een woning goed is, ik had extra hulp nodig. De hulp heb ik gekregen van Guido Leerkes, hij is een aankoop makelaar en houdt zich alleen bezig met het begeleiden van kopers die een huis willen kopen. Zijn kennis van zaken viel al direct op bij de 1e belichting waarbij hij aan mij vroeg:

Guido: Hoelang ben jij?

Ik: 1.86, hoezo?

Guido: deze douche heeft een verlaagd plafond, jij kunt in dit huis niet goed douchen.

Ik: bedankt Guido, ik had het niet gezien hihi.

In totaal hebben wij 10 huizen binnen drie weken bekeken, mijn vader is bij alle bezichtigingen aanwezig geweest. Dat was erg prettig, want twee zien er meer dan één. Ook het samen bespreken van de huizen is voor mijn erg waardevol geweest.

Pa, bedankt! Jij bent een topper, xxx.

We merkten al snel dat de huizenmarkt snel aan het veranderen was, snel handelen was erg gewenst. Huizen kopen is weer in trek mede de lage rentestand. Stonden er vier jaar geleden nog 1100 huizen te koop in Deventer, tegen 400 huizen dit jaar. Alle makelaars zetten hun huizen naast Funda ook te koop via hun eigen Facebookpagina, op deze manier kunnen ze nog sneller schakelen met hun toekomstige kopers.

Op een dinsdag krijg ik een Whatsapp-bericht van Guido, een makelaar heeft op maandag een huis te koop aangeboden op hun Facebook pagina. Volgens Guido past dit huis mijn wensen. Ik bekijk het huis, dat ziet er goed uit, op het eerste oog is het huis af. Dit vraagt om directe actie, er wordt een bezichtiging ingepland op donderdag. Samen met mijn vader bezoek ik het huis, het huis maakt een goede indruk: het huis komt overeen met mijn wensen:

  • Eengezinswoning
  • 3 slaapkamers
  • Tuintje
  • Badkamer (die af is)
  • Keuken (die af is)
  • In een goede buurt

Er zijn al meer bezichtigingen door andere toekomstige kopers gepland, ik heb het gevoel dat ik snel moet schakelen. Gelukkig kan vrijdag Guido ook nog gaan kijken, als hij ons gevoel kan bevestigen dan mag hij na zijn bezichtiging een bod uit te brengen.

Het blijkt een goede strategie want er ligt al een bod van een andere koper, nu wordt het spannend. Guido bevestigd ons gevoel qua huis: het huis past precies in mijn wensenpakket en technisch is het goed. Guido start de onderhandelingen:

Ik breng een bod uit!!

Het wordt nu afwachten, want zal mijn bod hoog genoeg zijn, helaas heb ik er geen controle meer over, ik kan alleen afwachten. Maar ik hoef eigenlijk niet echt lang te wachten want na het weekend wordt ik gebeld door Guido. Mijn bod is geaccepteerd.

Ik heb een huis gekocht, ik ga verhuizen naar Deventer.

Mijn verhuizing zal rond augustus zijn, ik ben blij dat ik na een onrustige periode eindelijk duidelijkheid heb gekregen waar ik kom te wonen, na mijn breuk met Henri. Ik ben blij met mijn huis, al is het niet mijn droomhuis. Ik hoop jullie straks te zien in mijn huis in Deventer.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: