Spanje: Valencia, 2

Spanje: Valencia, 2

Woensdag 10 mei 2017,

Wij hebben in ons appartement lekker kunnen ontbijten, het was erg relaxt om in alle rust wakker te kunnen worden. Het appartement is van alle gemakken voorzien en een supermarkt zit om de hoek.

Maar wij wilden nu echt wel meer van Valencia gaan zien, in ons aangeschafte reisgidsje genaamd Timo to momo; Valencia, hebben wij gekozen voor wandelroute nummer 3 genaamd: CIUTAT DE LES ARTS I LES CIENCIES & POBLATS MARTIMS.

Het werd een heerlijke dag, wij zijn vertrokken vanuit de oude stad, om zo via de drooggelegde rivierbedding naar het nieuwe gedeelte van Valencia te gaan lopen. Dit nieuwe gedeelte is ongeveer 15 jaar geleden gebouwd. Hier is het operagebouw (Palau de les Arts Sofia), IMAX-Bioscoop (L’Hemisferic) en het wetenschapmuseum (Museo de las Ciencias) gevestigd, deze gebouwen zijn prachtig om te zien. Het ziet er erg futuristisch uit, het lijkt wel of het niet door mensen is gebouwd; zulke strakke lijnen en vormen.

Wij lopen verder, in een grote winkelcentrum nemen wij een broodje op het dakterras, de winkels laten wij links liggen. Het kost Henri wel wat moeite om de schoenenzaken te negeren, maar hij is vandaag sterk. De route gaat verder door een minder mooi stuk, maar even later komen wij uit bij de haven. Hier lopen wij langs de aangelegde boten maar ook zien wij de grote scheepswerven die speciaal zijn gebouwd voor de American’s cup. Ik ken de haven ook van Formule 1 Races die tussen 2008 en 2012 hier werden gehouden. Het bleek later een financieel een groot debacle te zijn geworden, het gemeente bestuur had zich vergist in de kosten die Bernie Eccelstone (voormalig eigenaar van Formule 1) vraagt om een Formule 1 te kunnen houden. Overal in de haven zijn sporen van de race te zien zoals dranghekken en strepen op het asfalt.

Wij lopen verder langs het strand, het strand is erg breed, je kunt bijna vanaf de boulevard de zee niet zien. Gelukkig heeft Henri zijn zoomlens meegenomen om een actiefoto te kunnen maken.. sorry dames:-).

Na genoeg zand te hebben gezien, besluiten wij een ijsje te eten bij een van de vele ijs-verkooppunten. Het smaakt lekker verfrissend bij temperaturen van 28 graden. De wandeling brengt ons verder de stad in, het is een soort van volksbuurt. Met allerlei kleurrijke huisjes, die veelal zijn versierd met verschillende gekleurde tegels. Hoe volks deze wijk is blijkt wel als wij midden op straat een dochter zien zitten op een krukje, haar moeder verft haar haren. Henri probeert een foto te maken, maar de dochter schreeuwt het uit: NO, NO, NO. Als wij naar boven kijken naar een openstaande raam, dan zien wij een jongeman staan, die ons uitdaagt om alsnog een foto te maken. We lachen vriendelijk terug maar lopen door.

De wandeling zit erop volgens de beschrijving, nu moeten wij terug lopen naar ons appartement. Het wordt een pittig wandeling, wij proberen nog een fiets te huren maar dat blijkt niet te lukken op deze route. Als wij bij ons appartement zijn aangekomen, blijken wij ongeveer 23 km te hebben gelopen.. lekker hoor.

Na een kleine tukje ben ik weer lekker opgeladen voor het diner, Henri heeft een restaurant uitgekozen. Het blijkt een goede keuze te zijn, het is een klein restaurantje, met een zelfverzekerde gastvrouw. Wij kiezen voor een menu met verschillende tapas, het is smullen hoor en de bijhorende glazen Rioja maken het eten compleet. Het was een mooie dag, in een prachtige stad met een goede sfeer.

Morgen de oude stad…

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: