Vakantie 2019, Wroclaw en Krakow.

Vakantie 2019, Wroclaw en Krakow.

Woensdag 7 augustus 2019

Vandaag is een reisdag, wij laten Dresden achter ons en rijden verder Duitsland door, in totaal zullen wij vandaag bijna 600 km gaan rijden. Na een uur rijden bereiken wij de Poolse grens, het is druk op de weg in Polen. De Poolse vrachtwagens rijden in een optocht op de snelwegen en helaas hebben zij lak aan het inhaalverbod voor vrachtwagens. De snelwegen zien er goed uit in Polen, misschien wel beter toen ik eerder in Polen was, dat was in 2011. Wij rijden niet direct door naar onze 2e hotel voor deze reis maar wij maken een stop in de stad Wroclaw.

In deze stad komen wij rond 13.00 aan, het is altijd lastig zoeken naar een geschikte plek om te parkeren maar gelukkig heeft Martijn vooraf al een parkeergarage gevonden. Wij rijden er eerst voorbij, afgeleid door allerlei verkeersituaties, want het is druk in de stad met haar vele zebrapaden. Maar wij komen uiteindelijk op de plaats van onze bestemming, Wroclaw is een stad met 700.000 inwoners en voorheen had deze stad een andere naam: Breslau en was het in stad in Duitse rijk.

We lopen de binnenstad in en zien al snel het grote plein met het raadhuis van Wroclaw en daarom heen staan de grote herenhuizen met statige voorpuien met verschillende kleuren. Het is weer is prima, rond de 28 graden en wij besluiten een wandeling te maken. De wandeling voert ons langs historisch gebouwen zoals de vele kerken. In 2011 ben ik hier ook geweest, maar ik merk dat ik niet alles goed terug kan halen, natuurlijk weet ik wel dat de hele binnenstad is voorzien van kabouters. Deze kabouters zijn overal zichtbaar, al moet je soms wel goed kijken, in totaal zijn er 400 stuks in de stad geplaatst. Het is grappig hoe je anders door de stad loopt, want ze kunnen overal zitten, dus je kijkt meer naar de grond dan anders. Wij nemen natuurlijk ook een kabouter mee als souvenir.

Rond 15.30 rijden wij weg uit Wroclaw en vervolgen onze reis verder, het is nog 270 km rijden, door wegwerkzaamheden komen wij om 1900 aan bij ons hotel in Krakow. Wij checken snel in, helaas is het hotel niet gelegen in de stad maar aan de rand van de stad. Wij besluiten om niet meer naar de stad te gaan, maar wij rijden naar het naastgelegen winkelcentrum en eten daar een pizza. Het is een prima pizza, lekker gemakkelijk. In het winkelcentrum zit ook een megagrote supermarkt, het is zo groot dat er wel 100 verschillende soorten waterflessen worden aangeboden. Echt bizar en welke moet je dan kiezen? Polen maakt wel onderdeel uit van Europese unie maar maakt nog geen deel uit van de Eurozone met andere woorden je betaalt er nog steeds met de Poolse munt genaamd: Zloty. Dat is meer ouderwets hoofdrekenen geblazen, natuurlijk niet: lang leve de apps!

Wij kopen in de supermarkt naast water ook nog een flesje wijn voor op de kamer. Bij aankomst in onze hotel doen wij een relaxt avondje; ik schrijf nog wat aan mijn blog en Martijn leest zich in qua nieuw uitstapjes voor de komende dagen en ondertussen drinken wij een glaasje wijn. Morgen wordt het een speciale dag…

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: