Roadtrip Zeeland, dag 3

Roadtrip Zeeland, dag 3

Donderdag 30 september 2021

Wij hadden vanmorgen wat opstartproblemen en volgens Martijn is dat helemaal niet erg want wij hebben vakantie en gelijk heeft hij. Rond 11.00 rijden wij het park af en pakken onze roadtrip door Zeeland weer op. Deze route hebben wij trouwens gevonden op internet en bied ons houvast om zoveel mogelijk te zien van Zeeland. Ik ben altijd iemand die tijdens het reizen graag wil weten wat ik kan doen en waar het allemaal te zien is, dus deze routetips is helemaal top.

Onze eerste stop is de badplaats Zoutelande, bekend in Zeeland en vooral na de hit van Blof en Geike Arnaert is het helemaal bekend geworden in de rest van Nederland.

Zoutelande heeft alles wat een Nederlands badplaats moeten hebben, een megagroot breed strand, achter de dijk/duinen zitten wat restaurants en een aantal winkels zoals kledingwinkels en souvenirwinkels. In het dorpje wordt alles klaargemaakt voor de kustmarathon die het aankomende weekend wordt gehouden. Het dorpje voelt prettig aan, overal lopen mensen, het is een gezellige drukte. Wij besloten om koffie te gaan drinken in een restaurant, op het terras nemen wij plaats, de gevelkachels aan, het is er aangenaam warm. Wij besluiten om er een gebakje bij te doen, wij hebben vandaag twee gebeurtenissen te vieren: 1e dat wij elkaar in 2017 voor het eerst hebben ontmoet en 2e is de verjaardag van ons kleine neefje die vandaag 1 jaar is geworden. Neefje Nolan viert zijn feestje goed, dat zien wij op een doorgestuurde video… Hij eet met zijn handjes een megataart op, hihi.

In een van de souvenirwinkels kopen wij wat leuks voor onze kerstboom die wij elk jaar versieren met vakantiesouvenirs.

Wij vervolgen onze reis richting Middelburg, de hoofdstad van de provincie Zeeland, het is even schakelen om in deze stad te rijden. Het aantal inwoners is fors groter met de andere plaatsen in Zeeland, namelijk rond 50.000. Hierdoor is het een stuk drukker, fietsers en auto’s rijden gezamenlijk door de straten van Middelburg. Het duurt even voordat wij een goede parkeerplaats hebben gevonden want veel parkeerplaatsen hebben een maximum van twee uren. We lopen de stad in en zien vanaf een grote afstand is de toren genaamd Lange Jan, we lopen snel richting deze toren, helaas is de Lange Jan vandaag niet te beklimmen. We gaan de kerk in, die onder de Lange Jan is gevestigd, het blijken een aantal kerken zijn, die allemaal tot de abdij behoren. De wandelkerk, de koorkerk en de nieuwe kerk, de kerken lijken wel in elkaar over te lopen. Het voelt voor mij wat vreemd aan: in de wandelkerk zit een café die wordt geleid door vrijwilligers en er worden 2ehands boeken verkocht. Wij verlaten de kerk en vervolgen ons route door de stad. In deze stad zijn de meeste winkelketens vertegenwoordigd, wij shoppen wat en ik kan slagen voor een nieuwe winterjas. Wij besluiten om geen museum te bezoeken, op straat is genoeg te zien en onze buikjes hebben zin in wat lekkers.

Ik heb zin in mosselen helaas wordt Martijn daar niet echt blij van maar gelukkig kan ik dat ook gewoon voor mezelf bestellen en dat besluiten wij om te doen. Op het marktplein met de aangrenzende vleeshal is de wekelijks markt nog bezig, rond de markt zijn een aantal restaurants gevestigd. We maken een keuze qua restaurants en nemen lekker plaats, wij nemen het er lekker van; lekkere een pan met gekookte mosselen met een glas witte wijn voor mij en Martijn kiest voor een goede burger. Het lijkt wel vakantie😊. We worden nog wel even gebeld door het installatiebedrijf van onze badkamer; zij komen er niet uit met de leverancier. Volgende week dinsdag hebben wij weer overleg hoe het nu verder moet. Gelukkig hebben wij allebei een heerlijk glas wijn en bier en denken er niet verder over na. Dat is iets voor volgende week.

Met een volle buik lopen wij weer het marktplein op, de volle buik schijnt voor mij wel mee te vallen want ik kan een kraam waar ze stroopwafels klaarmaken niet weerstaan en ik loop Martijn weer achterop met in mijn hand een verse stroopwafel. Een kind zo blij ben ik en Martijn kijkt mij met verbazing aan. Wij lopen verder na de rand van de stad om het historisch gebouw genaamd Kloveniersdoelen te bekijken. We laten Middelburg achter ons en rijden weer terug naar Port Zelande, Martijn rijdt dit keer, dat biedt mij de kans om lekker naast hem te snurken. 

Wanneer wij vlakbij bij Port Zelande aankomen besluit Martijn om nog even een stop te maken bij het Noordzeestrand, dat ligt tegenover het park. Het strand ligt bij 700 meter lopen vanaf de duinen en is speciaal ingericht voor actiefsporten zoals kitesurfen en strandzeilen. Op het moment als wij er zijn is het rond 18:00, zijn er alleen kitesurfen actief. De wind speelt echt met de mensen die aan het kitesurfen, het is hard werken voor hen. De wind is nog steeds stevig en gelukkig is het vandaag ook nog droog gebleven. In de verte zien wij een vuurtoren staan en wij besloten om deze ook te gaan bekijken, wij stappen weer in de auto in en rijden naar de vuurtoren. De vuurtoren staat nog iets van het strand af, wij lopen eerst naar het strand, op het strand liggen veel resten van krabben en in verte kun je de Maasvlakte van Rotterdam zien. Op terugweg naar de auto ontsteekt de vuurtoren zijn lichten, mooi om te zien hoe het licht wordt gevormd. Het licht wordt door het invallen van de duisternis steeds feller maar het stoort de omgeving niet.

In huisje maakt Martijn zoals gewoonlijk weer een heerlijke maaltijd voor ons klaar, hij doet het met zoveel passie dat het rookalarm afgaat. Iets bakken zonder de juiste pannen gaat gepaard met veel rook, gelukkig is smaak er niet minder om.  Het was wederom een mooie dag in Zeeland.

2 REACTIES

comments user
Henriette Visscher

Enjoy Guys! Ik geniet weer van de prachtige verhalen 🙂

Geef een reactie

%d